Ha nem éreznék inogni a hatalmukat, az egészet ellopnák, így legalább egy részét kiosztják… – Napi Lendvaiságok….

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most a keddi nap visszásságaiból szemlézett. Főszerepben Orbán Viktor, a klientúra, a népbolondítás stb., stb…..

Nem ezzel fogjuk legyőzni!

“Eszem ágában sincs az ellenzéki együttműködést gyengíteni. De szerintem az őszinteség nem gyengíti, hanem erősíti a szövetségeket. Tisztelem Jakab Péter szónoki tehetségét, a legtöbb esetben fontos politikai erőnek tartom plebejus hangvételét, mindenki számára érthető, erős és szuggesztív beszédét. Értem, gyakran osztom indulatait is. De most felszisszentem.

Az nincs rendjén, olyat nem mondunk és nem is gondolunk, azzal nem fenyegetünk, hogy Orbánra majd a börtönben homoszexuális erőszak várhat. (“Viktorból Viktória lehet.”)

Az én fülemet és érzéseimet is bántja. Hát még a melegekét, hogy a végső megalázást a rájuk való célozgatással példázzák. Olyan időkben, amikor az undorító homofób törvény céltáblává teszi őket.

Orbánnak meg akár kapóra is jön a durváskodás az ellenzékre való mutogatáshoz.

Nem ezzel fogjuk legyőzni.”

Szerintem a következő logikus lépés, hogy a 30 éves titkosítás tényét is titkosítani kell!

“Kiderült, hogy még most nyáron is ráeresztették a Pegazust annak a fotós újságírónak mindkét telefonjára, aki annak idején megörökítette Szíjjártó yacht office-át annak a Szíjj Lászlónak a luxusjachtján, aki egészen véletlenül számos kormányzati megbízás nyertese. Valamit valamiért.

Az újságíró most azzal húzta ki a gyufát, hogy felfedezte azt a magánrepülőt és háromszintes jachtot Nápoly környékén, amelyik sűrűn szállítja a NER arisztokráciáját, sőt Orbánt is.

Most feltehetőleg Mészárost és új párját furikázta, nekik nyilván bőven telik rá, hiszen Mészárosnak a járvány és a válság, sokak tönkremenése idején is sok-sok milliárddal sikerült gazdagodnia. A Pegazussal foglalkozó nemzetbiztonsági bizottsági ülést nyáron a fideszesek bojkottja megakadályozta, de abból, amit az ellenzéki tagok elmondhattak, kiderült, hogy most sem sokat tudhattak meg. Mindenesetre ezt a majdnem semmit 30 évre titkosították.

Vajon miért, ha a kormány mindenben ártatlan?

Jó technika, gratulálok. Először nem mondanak semmi érdemit, majd ezt a nullát titkosítják.

Szerintem a következő logikus lépés, hogy a 30 éves titkosítás tényét is titkosítani kell.”

Orbán a parlamentben elkezdte a vokslicitet….

Gyakorlatilag minden nagyobb csoportnak, amelyről feltételezte, hogy elmegy választani, pénzt ígért. Akinek több van, annak (13. havi nyugdíjból, adóvisszatérítésből) többet, akinek kevés, annak kevesebbet. A felvett gigahitel egy részét az egyszeri osztásra fordítják, másik részét bespájzolják az övéiknek, beleteszik a kliensek alapítványaiba, odaajándékozzák az udvartartásnak. Magyarul ellopják.

Ha nem éreznék inogni a hatalmukat, az egészet ellopnák, így legalább egy részét kiosztják. Már ennek is örülni kell. Aztán majd mi fizetjük vissza a hitelt, a kiosztott és az ellopott részét is. Az is, aki kapott, az is, aki nem.

De most az egyszer, választás előtt lesz itt minden: adóvisszatérítés, adóelengedés, tárgyalás béremelésről, prémium stb. Nem is tudom, mi jöhet még. Szerintem kaphatna még mindenki egy adag túróspalacsintát, az is finom.

Akkor már tényleg lesz mindenünk: pénz, paripa, túró. Főleg túró.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

Ha nem éreznék inogni a hatalmukat, az egészet ellopnák, így legalább egy részét kiosztják... - Napi Lendvaiságok….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.