Áció, táció, konzultáció - A hülyeség költséges és veszélyes - Városi Kurír

Sorting by

×

Áció, táció, konzultáció – A hülyeség költséges és veszélyes

Orbán Viktor miniszterelnök úrnak! Budapest, Vár, Karmelita kolostor – Mélyen tisztelt miniszterelnök úr! Kedves Viktor! Drága magyar vérem!

Hirdetés

Őszinte örömmel vettem kézhez konzultációs levelét,

mert azt a magam részéről úgy értelmezem:

visszafogadott a nemzet kebelébe, holott baloldali szabadelvű tollforgató létemre Ön korábban már nem egyszer véglegesen kitaszított a magyarság soraiból.

Ráadásul csak az utóbbi hónapokban is az Ön kétes értékű kormányzását illető, barátságtalan minősítésekkel színesítettem-gazdagítottam szerény politikai tárgyú publikációimat.

Nos, úgy tetszik, szent a béke, és igazán nagy lehet a kormányzati córesz, ha Ön fontos közügyekben már ismét az én véleményemre is kíváncsi.

Így, ha már megtisztelt kérdéseivel, választ is adok rájuk – persze a magam dőre ellenzéki módján.

Elöljáróban hadd hívjam fel szíves figyelmét egy apró, de szerfölött idegesítő stilisztikai bakira: ez a

„Vannak, akik …(így vagy úgy)…kezdet eléggé idétlennek tűnik, talán hatásosabb lenne másként fogalmazni a kérdéseket, például így: Vannak Fidesz-hitű normálisak, akik…; és vannak a debilek a baloldaltól a konzervatív demokratákig, akik szerint…(Ez is hülye, de legalább könnyebb lenne válaszolni.)

De ez csupán amolyan újságírói szőrszálhasogatás, most rátérek a lényegre. Az Ön kérdőívén vannak ugyan válaszok, de sajnos nekem egyik előkészített felelet sem tetszik, a négyzeteket bejelölni nem tudom. Ha véleményemre

Ön valóban kíváncsi, kénytelen lesz legalább átfutni soraimat, mielőtt a többi beérkező válasszal együtt zúzdába küldi újrahasznosítás végett. (Gondolom, a kiértékelés már most megvan.)

1. Mindaddig, amíg Ön hivatalban marad és hazudós vadász-halász-gyűjtögető csapatával kormányozza az országot, a világ veszélyesebb hely lesz.

2. A minimálbér emelése nagyon jó ötlet! Tegye mellé azt is, hogy a vállalkozások mely, élőmunkára most nehezedő adóit csökkentik, hogy a cégek képesek legyenek ezt alkalmazottaiknak kifizetni. (A termelékenység erőteljesebb növelésére is kiadhat-nák az utasítást, hátha lesz foganatja!)

3. A családtámogatások, nyugdíjak és alacsony adók alkotmányos védelme nagyon fontos, garanciaként jogszabályban állítsák e mögé Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Szíjj László és a hasonlóképp meggazdagodott többiek vagyonát! (Ön mentesül, hisz‘ tudjuk, szegény ember. De mint bérből és fizetésből élő, a közös jóból családos emberként Ön is kaphat.)

4. Gyurcsányos hülye kérdésre értelmes válasz nem adható, tehát ezt hagyjuk!

5. Remek ötlet! Választás előtt Ön megkeni a gyermekes apák markát, adóbevallás és adófizetés idején választás után a nagyját visszaveszi! Príma, olcsó kampányfogás!

6. Ezt a kérdést végre komolyan lehet venni. A rászorulók valóban élhessenek a mora-tóriummal, de elejét kell venni, hogy annak lejárta után a bankok erőteljesen meg-emeljék a törlesztéseket. Például az állam a gazdagok többletadójából fizethetne tör-lesztési támogatást a rászorultaknak!

7. Brüsszelnek nincs saját hatalma! Brüsszel – mi (is) vagyunk! Brüsszel csak az általunk is elfogadott szabályok betartását kéri rajtunk számon, amelyeket Ön és kormánya rendszeresen megsért, sőt felrúg – és nem az ország, hanem saját érdekében, a Fidesz érdekében!

8. A globális minimum-adó Biden javaslata és elfogadták a G7 országok, és még vagy száz más ország. A multik megadóztatása és a családok jövedelme között nincs összefüggés.

9.-10. Hagyja végre békén Soros Györgyöt és az ő civil szervezeteit! (Ne tegyen úgy, mintha nem tudná: ezzel csak az antiszemitizmust élesztgeti Magyarországon!) Soros és köre ezerszer hasznosabban munkálkodott Magyarország, Európa és a világ sorsának jobbra fordításán, mint Ön valaha is. Mádl Ferenc köztársasági elnök ezt ismerte el azzal, hogy 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét adományozta Soros Györgynek.

 

11.Igen! A járvány(ok) ellen védekezni kell! Aakinek kell, kapjon 3. sőt 4. oltást! Legyen ingyenes a tesztelés és a védettség ellenőrzése! A kormány készüljön fel a jár-vány 4. hullámára! És amíg az Európai Gyógyszerügynökség valamely vakcinára nem mond áldást, addig Magyarországon ne adják be azokat az embereknek!

12.-13.-14.A migrációt az EU-ban közösen elfogadott szabályok szerint kell és érdemes kezelni! Ezt parancsolják érvényes, Magyarország által is aláírt nemzetközi egyezmények, emberiességi, gazdasági, politikai szempontok. Magyarország nem sziget Európában. Jó lenne, ha Ön és szolgahada végre abbahagyná a brüsszeli bürokraták szidalmazását! Az Európai Unió tagjai vagyunk, ez garantálja, az áruk és szol-gáltatások, a tőke és a munkaerő szabad áramlását, gazdaságunk működését! Az EU-ból érkezik a helyreállítási és újraindítási támogatás. Európa népeinek és így Brüsz-szelnek joga van ellenőrizni, hogy Ön miként használja fel a támogatásokat. Az OLAF szerint eddig elég csúf módon tette! Vakcinagyár pedig éppenséggel lehet Magyarországon, de csak ha a legjobb, leghatékonyabb készítményeket gyártja, s nem – a fene tudja, miért – a 20-25 százalékban hatástalan kínait!

Nos, miniszterelnök úr!

Íme válaszaim az Ön kérdéseire és feleleteire, amelyeket a nemzet közös pénzéből nyomatott ki és adatott postára, s amelyek pont olyan hamisak, félrevezetők és gügyék, mint voltak a megelőző, nemzeti konzultációnak csúfolt szélhámosságok. A hülyeség költséges és veszélyes!

Miniszterelnök úr! Ön immár vagy 30 éve része a magyar közéletnek. Esedezem! Végre valahára tegyen valami hasznosat e kicsiny magyar közösségért, s jövőre a választások után vonuljon vissza a magánéletbe!

Akkor majd senkinek nem lesz oka leírni, hogy Ceterum censeo: ha Orbán Viktor győz a választásokon, kivezeti az országot az Európai Unióból!

 

konzultáció

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.