Kerítésen innenKiemelt hírek

A kormány Covid-oldalán hirdeti: “október 23. nemzeti ünnep – Végre korlátozások nélkül emlékezhetünk”- A vírus olvasta?

Ki a kézivezérlő, kinek a kezében lesz az életünk? - A kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor

Nem vicc: név nélkül, de titulussal vállalják “a járványügyi szakemberek és az operatív törzs álláspontja szerint korlátozások nélkül is biztonságosan lebonyolíthatók az ünnepi rendezvények.”

Az aktuális napi adatok:

“az elmúlt 24 órában 859 új koronavírus-fertőzést regisztráltak, ez 89%-kal magasabb, mint az egy héttel korábbi adat, tehát a járvány továbbra is erősödőben van. Összesen 999 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 144-en vannak lélegeztetőgépen. Ezzel az elmúlt 24 órában összesen 91 fővel nőtt a kórházban ápoltak száma és 18 fővel a lélegeztetőgépen lévőké. Heti összevetésben tehát több mint ötszörösére nőtt a kórházi esetek száma, és 18-szorozódott a lélegeztetőn lévőké.

Idén ismét már előző nap elkezdődnek az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezései, október 23-án Orbán Viktor miniszterelnök rendhagyó helyszínen mondja el beszédét – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten. Kiemelte:

a járványügyi szakemberek és az operatív törzs álláspontja szerint korlátozások nélkül is biztonságosan lebonyolíthatók az ünnepi rendezvények.

Látjátok felei….

Miként korábban már több rendezvény – mint például az augusztus 20-i eseménysorozat vagy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – esetében, úgy a nemzeti ünnepi állami és önkormányzati rendezvényekre, valamint a jövő héten a mindenszentek és halottak napja alkalmából tartandó egyházi, állami, önkormányzati megemlékezésekre, temetőlátogatásokra sem lesznek érvényesek a koronavírus-járvány miatti korlátozások.

Kovács Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta:

az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs kedden elfogadta a központi rendezvények biztosítási tervét.

“Emlékezzenek minél többen!”

– kérte az államtitkár, kiemelve:

idén nemcsak a forradalom 65. évfordulójára, hanem az 50. évfordulón történt atrocitásokra is emlékeznek.

Trapp-napok

Az államtitkár a programokat ismertetve elmondta: idén ismét kétnapos megemlékezéssorozattal készülnek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára.

  • A központi rendezvények október 22-én, pénteken 14 órakor kezdődnek a műegyetemi emlékműnél, ahol a Rákóczi Szövetség képviselői is csatlakoznak a megemlékezéshez, majd együtt vonulnak át a műegyetemi ünnepségre. Onnan 16 órakor indul el a hagyományos fáklyás menet a Bem térre, ahol 17 órakor kezdődik a megemlékezés.
  • Szombaton, október 23-án a hagyományoknak megfelelően reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek a programok a zászlófelvonással. Az Országházban 10 és 16 óra között meg lehet tekinteni a Szent Koronát. Délután fél 4-kor rendhagyó helyszínen, az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán felállítandó színpadnál folytatódik a megemlékezés, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

Meglepetés? Nem!

Az ünnepséghez csatlakozik a 14 órakor a Műegyetemtől induló Békemenet is, de az – emelte ki –

nem az állami rendezvények része.

Ezzel együtt biztosítják az ünnepi rendezvények, így a Békemenet békés, biztonságos, zavartalan lebonyolítását is – tette hozzá.

  • A Terror Háza Múzeumnál,
  • az Új köztemető gyászparkjában,
  • a 300-as parcellánál és
  • a Kossuth téren is lesznek elemei a központi rendezvényeknek.
  • Fényfestés is lesz október 22-én és 23-án este több helyszínen, köztük a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Terror Háza Múzeum falain, valamint a Nagy Imre-szobornál

– ismertette a részleteket az államtitkár.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Nem vicc: név nélkül, de titulussal vállalják "a járványügyi szakemberek és az operatív törzs álláspontja szerint korlátozások nélkül is biztonságosan lebonyolíthatók az ünnepi rendezvények."

About Author

Szólj hozzá!