Kerítésen innenKiemelt hírek

Hogy is van ez, Kásler doktor-miniszter? – Mátészalkán csak a “kitolási fázisban lévő kismamák” szülhetnek ügyeleti időben?

Hogy is van ez, Kásler doktor-miniszter? - Mátészalkán csak a "kitolási fázisban lévő kismamák" szülhetnek ügyeleti időben?

Pénteken számoltunk be arról, hogy Budapesten egy betegről ugyan 3 órás várakozás után megállapították, hogy 4 bordája törött, és valami folyadék is látszik a környékén, ennek ellenére még két kórházat megjárattak vele, amíg találtak egy kórházat, ami felvette, erre itt az újabb horrorhír Mátészalkáról: “csak a kitolási fázisban lévő kismamák szülhetnek ügyeleti időben Mátészalkán, vagy akik már több gyermeket is világra hoztak, hiszen belőlük szinte kipottyan a baba.”

Van még kérdés?

Komolyan hihetetlen, hogy azután,

  • hogy a Covid-járvány kapcsán végig asszisztáltuk, hogy a kormány “jóvoltából” a méregdrága kínai vakcinával oltsák be -Kásler miniszter és hű csatlósa Müller Cecília hathatós közreműködése révén- a 60+-os honfitársakat, amiről a gyártó maga állította a minimális dokumentációjában, hogy erre a korcsoportra egyáltalán nem tesztelték a cuccot,
  • hogy milliárdokat kidobva az ablakon, több cég anyagi hasznára olyan lélegeztetőgépeket vásároljanak a fullajtárok, amik alkalmatlanok lettek volna a használatra,
  • hogy kiebrudaltak többezer ellátásra szoruló beteget a kórházakból, mert kellett az ágy a vírusfertőzötteknek, hogy leállították a műtéteket és sorolhatnánk napestig a hasonló történéseket,
  • hogy az őrült elvárásoknak ellentmondó orvos-igazgatókat eltávolították a kórházak éléről és katonákat üktettek a helyükre

halál nyugodtan, rózsaszín arccal a mai napig elhisznek mindent, még azt is, hogy a magyar egészségügy baromi jól teljesített és nincs semmi gond.

Vissza a mátészalkai esethez….

Nem lehet 13:30 után szülni a Mátészalkai Kórházban

– a megdöbbentő történetről a Mátészalkaleaks nevű Facebook-csoport számolt be:

Pár napja kezdtünk el foglalkozni azzal az üggyel, amely a mátészalkai és környékbeli áldott állapotban lévő nőket érinti. Tömegesen fordultak a MátészalkaLeaks csoporthoz olyan hölgyek, akik pár napja, pár hete adtak életet gyermeküknek, de sok olyan levelet és kommentet kapunk, ahol a terhes nők érdeklődnek arról, hogy mire készüljenek szülésnél. A levelek többségéből világosan látszik, és ezt egészségügyi dolgozók is alátámasztották, hogy a Mátészalkai Kórházban ügyeleti időben, 13 óra 30 perc után nem lehet szülni.

A közösség információkat kért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtófőnökétől, aminek a lényege az volt, hogy

“annak érdekében, hogy a mátészalkai és környékbeli kismamák információkhoz jussanak azzal kapcsolatban, hogy milyen esetekben lehetséges a mátészalkai szülés, megnyugodjanak, és előre tudjanak tervezni, legyenek szívesek az alábbi kérdésre választ adni.

Valós-e az a hír, amely szerint ügyeleti időben a Mátészalkai Kórházban szülni nem lehetséges, kivételt jelentenek az olyan esetek, ahol már kitolási fázisban jár a szülés?

Kérjük, hogy olyan mélységben válaszoljanak a kérdésre, hogy a lakosság is megértse a folyamatot. Térjenek ki arra, hogy mely időponttól kedve lépett életbe az intézkedés, kiket érint, miért volt szükséges az intézkedés (információink szerint főigazgatói utasítás) meghozatalára?”

Arról nem számoltak be, hogy érkezett-e válasz, amiből arra lehet következtetni, hogy nem.

A tisztánlátásért a csoport felhívást tett közzé:

Mátészalka és környékén az elmúlt egy évben szült kismamák figyelem ! Olyan szülő nőket keresünk akik az elmúlt egy évben mentőautóban szültek és külön szállítására került az újszülött kisbaba egy másik mentőautóval.

Kismamák beszámolójából….

Volt akinél 22 óra 30 perckor indult meg a szülés, elfolyt a magzatvíz, a kismama már a 40.héten járt,

az ügyeletes orvos tovább küldte a kismamát az 52 kilométerre lévő nyíregyházi intézménybe, ráadásul az utat személygépkocsival kellett megtennie..

Egy másik asszonynál a vártnál 4 nappal korábban indult be a szülés, de a mentős tanácstalan volt, hogy hova szállítsa a vajúdó nőt, mondván: a Mátészalkai kórház mostanában nem fogad szülő nőket, ügyeleti időben. Az érintett nő elmondta: az ügyeletes orvos azt kommunikálta felé, hogy

csak a kitolási fázisban lévő kismamák szülhetnek ügyeleti időben Mátészalkán, vagy akik már több gyermeket is világra hoztak, hiszen belőlük szinte kipottyan a baba.

A kismamák szerint

azért kell a szülő nőket Fehérgyarmatra, illetve Nyíregyházára szállítani, mert a kórházban nincs elegendő személyzet. A várhatóan megemelkedő kivonulások miatt, illetve amiatt, hogy a szülő nőket Fehérgyarmatra illetve Nyíregyházára kell szállítani, kérdés, hogy

marad-e elegendő kapacitás a Mátészalkai Mentőállomáson.

A csoport információi szerint a mentők kapacitása az elmúlt hónapokban nem változott a Mátészalkai Mentőállomáson: hétköznap nappalonként négy, hétvégén nappalonként három, viszont hétköznap és hétvégén éjszakánként csak kettő mentőautó fut. Hozzátették:

egy mentőben lezajló szülés után nem szállítható a kismama a gyermekével együtt, így az egyikhez külön mentőautót kell küldeni, ez az előírás pedig lekötheti a Mátészalkai Mentőállomás teljes kapacitását.

Amennyiben Mátészalkán már nincs szabad kocsi, járművet indítanak Nyírbátorból, Vásárosnaményból vagy Fehérgyarmatról, de ezek 20 kilométerre vannak Mátészalkától. Szívinfarktus, stroke, újraélesztés, súlyos baleset esetén pedig minden perc számít.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

Hogy is van ez, Kásler doktor-miniszter? - Mátészalkán csak a "kitolási fázisban lévő kismamák" szülhetnek ügyeleti időben?

Comments (1)

  1. Soha nem volt az egészségügy ilyen ramaty állapotban,ahová a fidesz züllesztette,de amióta a Kásler nevű Mekk Elek betette a lábát, neki “sikerült” elképesztően nagy káoszt teremtenie belőle. Soha nem fogja beismerni orbán,hogy Káslerrel,és Müllerrel mekkora bakot lőtt.Ők nem szakemberek,hanem pártkatonák, ráadásul belassult,idős emberek,akiknek már otthon lenne a helyük,az unokákkal molyolva.Ez a két ember iszonyatos katyvaszt csináltak az elmeroggyant rendelkezéseikkel.Minden ember retteg attól,hogy kórházba kerüljön,mert nem biztos,hogy kijön élve.Arról nem készül statisztika,hogy hányan haltak meg azért,mert Kásler a járvány alatt szinte teljesen leállította a szakrendeléseket,a különböző kezeléseket.Az egyébként is kevés orvos,és szakdolgozó hiánya a kormányt/orbánt “dícséri”,akik az eü-s szakdolgozók béremelése helyett átöntött a határon a külhoniaknak pár milliárdot, vadászati kiállítás hetvenvalahány milliárdért,és az esztelen pénzszórás tökfelesleges dolgokra. Ha az eü-s szakdolgozók időben,megfelelő béremelést kaptak volna,most jobb helyzetben lenne az eü. Jövőre az új kormány felkötheti a gatyáját,ha ezt a rettenetes katyvaszt helyre akarja hozni.

Szólj hozzá!