Connect with us

Kultúra

Mi köze van Vidnyánszky Attila bokájának a Nemzet Színészeihez?

Megosztás

Akaratán kívül ugyan, de Vidnyánszky Attila törött lába képletesen szólva, elgáncsolta Benedek Miklós utódának megválasztását a Nemzet Színészei közé

vidnyászky
Megosztás

A Nemzet Színészei szerda délelőtt választottak volna maguk közé új tagot a nem régen elhunyt Benedek Miklós megüresedett helyre, ám ezt, akaratán kívül ugyan, de Vidnyánszky Attila törött lába, képletesen szólva elgáncsolta .

A tizenkettek

A Nemzet Színésze elismerés egyidős az új évezreddel és 2000 augusztus 20-án adták át először. Azóta nagyon soka arra érdemes színész adta tovább saját halálával a megtisztelő címet, amit egy időben  egyszerre csak 12-en viselhetnek, és a tagok maguk közül választják ki a Nemzeti Színház igazgatójának közreműködésével az újabb és újabb tagokat, de az alapító okirat szerint ez csak az elhunyt művész temetése után történhet meg.

Vidnyánszky bokája

A Nemzeti Szinház fura ura, mint azt többen is megírták a minapi Petőfi zeneidíj átadóján elesett és lábát törte. A magyar színházi élet Voldemortja nem tudott volna  megjelenni a Nemzet Színészei szerdára hirdetett, Benedek Miklós halálát követő, tagválasztó összejövetelén, betegsége így hekkelte meg a találkozót, amit az színház adminisztrációja egy meg nem nevezett jövőbeli időpontig elhalasztott.

A döntésről szinte az utolsó pillanatban értesítették a művészeket.

(Illusztráció. Cseri László)

Vidnyánszky,

 

 

Szerző