Connect with us

Kultúra

Önnek mi a véleménye? A közpénzből eltartott Vidnyánszkynak „nincs megosztható infója” munkaadói kérdésére, majd ha lesz, szól

vidnyászky
Megosztás

Ideje lenne felébrednünk és elhinnünk, hogy a közpénzből fizetett közszolgák, így Vidnyánszky Attila is a mi alkalmazottjaink és, ha nem úgy muzsikálnak, ahogy elvárjuk tőlük, akkor fel is út, le is út! Vannak köztük olyanok, akiket négyévente választáson tehetünk talonba, a többieket -mint Vidnyánszky is- egyszerűen ki lehet rúgni.

Ön szeretné tudni?

A Nemzeti Színház nem szeretné kommentálni a mai sajtóértesülést, mely szerint Udvaros Dorottya még nem kapott szerződést a Nemzeti Színházban a következő évadra. A Nemzeti sajtófőnöke a Telex kérdésére azt mondta,

egyelőre nem kívánnak nyilatkozni, de amint lesz az ügyben megosztható információjuk, közzéteszik azt.

Hogy ez pontosan mikorra várható, azzal kapcsolatban úgy fogalmazott,

ez Vidnyánszky Attila igazgatón múlik.

Blikk információi szerint az, hogy a szerződést még nem írták alá, nem Udvaros Dorottya döntése volt, a színésznő kollégái szerint a színház vezetése, illetve az igazgató, Vidnyánszky nem hosszabbította még meg azt a Kossuth-díjas művésszel. A lap megkereste Udvarost is, aki megerősítette, hogy valóban nincs még jelenleg érvényes szerződése a következő évadra, és azt mondta, amiről eddig tárgyalt az igazgatóval, az nem publikus.

Csak, hogy tiszta legyen…

Ha úgy alakul, hogy Udvaros Dorottyával nem köt szerződést a jövő évadra a Nemzeti, Udvaros 22 év után távozna a társulatból. 2002-ben szerződött a színházhoz, így dolgozott Schwajda György, Jordán Tamás, Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila igazgatói irányítása alatt is. Jelenleg négy szerepet visz a színházban. A színésznőt 2023-ban beválasztották a Nemzet Színészei közé.

Perintfalvi Rita lelkész szerint.

„Felrebbent a hír, hogy Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatója egyelőre még nem adott Udvaros Dorottyának szerződést az új évadra, hűha!

Csak nem az sértette meg Vidnyánszky alázatos (!) egóját, amikor a két színész súlyos balesete kapcsán a művésznő azt követelte, hogy keressék tovább a felelősöket és ne mismásoljanak az ügyben, mert ilyesmi soha többet nem fordulhat elő?

Hát nagyon kíváncsi leszek arra, hogy a NERisztáni mindenkit megfélemlítő és hajbókoló meghunyászkodásra kényszerítő hűbérúri arrogancia eljutott-e már arra a szintre, hogy Udvaros Dorottyát, aki Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Nemzet Színésze és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, csupán azért kirúgják, mert megfogalmazta azt, amit minden normális embernek a Nemzetiben hangosan kellett volna kiabálnia.

Ja, hogy ha ezt megteszik és nem veszélyeztetik a saját életüket önként és dalolva a fideszes kultúrharc egyik legvisszataszítóbb csicskájának csettintésére, akkor mehetnek lángost sütni a Bosnyák piacra vagy hamburgert a McDonalds-ba? ? (Na, nem mintha a lángos sütéssel vagy a hamburgerrel probléma lenne.) De akkor is, most komolyan a Nemzet Színészével ilyet tenni?

Most mondanám szívesen nagy mellénnyel, ha Vidnyánszky képes lesz odáig süllyedni, hogy megválik a társulat Udvaros Dorottyától, akkor soha többet az életben nem teszem be a lábamat a Nemzetibe, de ezt a fogadalmat már Alföldi kirúgásakor megtettem.

Szóval marad az a lehetőség, ha ilyen döntés születik, akkor komoly kampányt indítok azért, hogy Ti se tegyétek be oda a lábatokat! No persze, ha még jártok oda egyáltalán.”

Nyitókép: Cseri László

Kapcsolódó

magyar

Szerző