Kutyát sétáltat? Készüljön a legrosszabbra! – Bilincsben fejezheti be!

Az alábbi Facebook bejegyzésre egyik szerzőnk hívta fel a figyelmet. Elképesztő történet. Ahogy a blog szenvedő alanya írja, kafkai, krimibe illő. Éppen ezért – személyiségi jogaira tekintettel – a nevét nem adjuk közre.

Ez tényleg egy krimi!

Sziasztok! Mai kafkai színvonalú, forgatókönyvbe illő történetemet szeretném elmondani, mert ki kell írnom magamból, hogy aludni tudjak. Kicsit hosszú lesz a krimi.

Kobolddal a Ligetben voltunk reggel, elfutkározott, és nem akart előkerülni. Gyanítottam, befogták, így a kutyafutihoz mentem, ahol elváltunk, mert nem akart bemenni. Bent volt a futiban. A közteres – aki állítólag megfogta – kérte az adataimat. Mivel 1-2 percre lakom a futitól nem voltak az iratok nálam. Mondtam, elmegyek értük, jöjjön velem. Erre közölte, nem mehetek el, és elkezdett lökdösni Hermina felőli ajtónál. Kértem, ne lökdössön, mire mögém állt – egy kb. 190 cm-es és 110 kilós tag – és leszorította a kezemet, hátra csavarva mind a kettőt, majd a torkomat a fejemnél fogva hozzányomta a kijárati ajtó fémrácsa tetejéhez. Fulladozni kezdtem. Kértem hagyja abba, mert fulladok, a válasz az volt, szimulálok és még jobban nyomta a torkomat.

Közben, szégyen ide, szégyen oda, de bepisiltem.

Szó szerint halálfélelmem volt, és szó szerint a teljes életem lepergett a szemem előtt. Sőt, a családi történetek a marhavagonokról is bevillantak, és minden, színesen, szagosan. Valami hihetetlen, félelmetes, iszonyatos vizuális élmény volt. Elengedett, mert gondolom, a vizelet szagát megérezte, csorgott a nyálam a korláton. Lerogytam a földre és sokkos állapotban voltam.

Ha valóban az volt a célja, hogy megakadályozza a futi elhagyását, a zsilipajtók közé áll és a tömegével tuti elállja a kijáratot. Nem ez lehetett a célja, az biztos. Azért. mert valakinél nincs irat, nem arányos intézkedés a kezének kicsavarása és az, hogy az intézkedő az életére tör. Jogállamban legalább is így van.

Öt rendőr fogta körül a „renitens” nőt

Rendőröket hívott. Közülük egy tényleg normális volt, mert minden erőszak nélkül, higgadtan megkérdezte az adataimat, amiket meg is kapott, bár felajánlottam neki is – öt rendőr volt kint –, hogy kísérjenek haza az iratokért, de ezt állítólag nem tehették meg. Valaki mentőt is hívott, mert nagyon rosszul voltam. A mentős megnézte a véraláfutásaimat a két karomon, megvizsgált és kérdezte, teszek-e feljelentést, kérek-e látleletet, mert kb 200 cm2-en szép kék tetkót kaptam ujj-mintával. Továbbá most éjjel, a tükörben, a nyakamon is felfedeztem egy remek kék foltot, amit a nagy fájdalom miatt néztem meg. Mivel egyetlen célom az volt – mellettem a reszkető kutyával –, hogy menni innen minél hamarabb, azt mondtam, nem kérek látleletet. Gondoltam, ennyi, kapok bírságot a kutya és az iratok miatt és vége.

Rabosítás, bilincs – mert kutyát sétáltatott, iratok nélkül

Nem volt vége. Állítólag – a közrendőrök mellett – nyomozóknak is meg kellett ismerniük az esetet a helyszínen. Jött két civil ruhás ember, akik kizárólag a fojtogató közteressel tárgyaltak, velem nem. Nem is értettem. Elmentek, akkor gondoltam, most vége – de nem!

Engem rabosítottak, megbilincseltek, olyan szorosan, hogy a később mégis felvetetett látleletnél az orvos mondta: ilyen szorosan ezt nem szokták tenni. Azt mondták, a fojtogató azzal védekezett, hogy megharaptam, s ez ellenállás. De nem ment a kiérkező orvoshoz, őt nem vizsgálták meg, és nem is volt rajta semmilyen harapásnyom, hiszen nem harapta meg senki. Kérdeztem, miért kell elmennem bilincsben, de nem kaptam választ.

A kutyát az Illatos útra vitték: az éjszakai szállás 13 ezer 500 forintot kóstált

Koboldot elvitették az Illatos útra, pedig két percnyire volt, ahol laktam. Azt mondták, az Illatos úton vigyáznak rá. Ingyen. Ez az „ingyen” 13 ezer 500 forintot kóstált, és hiába volt chip az Illatos útiak által behelyezve a kutyába (onnan mentettem), tettek bele egy másik chipet, mert állítólag ők azt, amit maguk raktak bele, nem tudták leolvasni.

Reggel megyek a kutyiért, mert ma már az 1500 forintos napidíj miatt nem adták ki. Állatorvossal fogjuk a chipet ellenőrizni.

Nincs humánum, csak a gyilkos mechanizmus

Mellesleg nem adtak részletfizetési kedvezményt és belengettek két év fegyházat, ha netán nem rendelkeznék a kívánt összeggel és a kutyi ott maradna. Magyarán, ha nincs pénzed, mész a börtönbe. Kaptam kölcsön, hála Istennek.

Ez is a rendőri ,,szórakozás”, kiszúrás része volt, az állat és az ember is egy darab szám a gépezetben, nincs humánum, nincs emberség, nincs semmi, csak a puszta gyilkos mechanizmus, ami forog embertelenül.

A VII. kerület nem fogadott, átmentünk a XIII kerületbe.

Itt vizsgálati fogságba helyeztek, azzal, hogy ki leszek kérdezve. Vártam egy cellában WC nélkül, kb. három órát. Mivel valami más gondom is keletkezett, nem nagyon tudtam a vizeletemet tartani, hát az amúgy is órák óra rajtam levő nedves alsóneműre és a padlóra pisiltem. Ez kezdett gestapós, ávós szituáció lenni, Nem mondjuk meg pontosan miért, meddig, elzárunk, fetrengj a váladékodban. Rettegj és rohadj meg egy pince mélyén.

Nem hallgatták ki, három óra múlva elengedték

Majd jött egy megint normális rendőr és egészen egyszerűen közölte. ki vagyok engedve. Kérdeztem, miért nem hallgatnak ki, hiszen azért tartottak vizsgálati fogságban, mert ki akartak hallgatni. Válasz nem volt, de kaptam papírt arról, hol tehetek panaszt az eljárással kapcsolatban, meg arról, mit vételeztek be tőlem. Tiszta krimi. De semmilyen jegyzőkönyvet nem kaptam arról, hogy mi is történt és senki meg nem hallgatott az orvoson kívül.

Szeretném megkérni az ismerőseimet, aki az Amnesty Internationalnal, vagy ténylegesen független jogvédőnél kapcsolatot ismer, priviben jelezze.

Ez rendjén való eljárás volt?

Több szempontból is aggályos a dolog azok szerint, akik tudomást szereztek róla. Szeretném szakértő véleményét is hallani, hogy az eljárással tényleg minden rendjén volt-e.

Ma. a XXI. században, Magyarországon megfelelő ellenlépés-e egy állampolgárt halálközeli állapotba juttatni mert nem tudja igazolni magát? Normális-e egy magát civilizált országnak tartó államban, hogy embereket a saját ürülékükben tartanak fogságban, órákig, ami valljuk be, végletesen megalázó. Normális dolog-e, hogy azt, akin sérülés nyomai látszanak, nem kérdezik ki egy eset kapcsán?

Nagyon, nagyon rossz időket idéz ez az egész. Régebben már írtam, miért is kaptak Oscart a Mephisto és a Kabaré című filmek: mert egy borzalmasan sötét kor kibomlását ragadták meg. Nem szerettem volna ezt az élményt az életben is átélni, de legalább egy film lesz belőle.

Kapcsolódó

Kutyául bántak a két kutyával

4 hozzászólás

 • 2019.03.20 - 11:01
  Közvetlen hivatkozás

  Orbánisztánban ma ez a trendi, a megengedett és a szabad demokratikus eljárás.

  Válasz
 • 2019.04.13 - 19:14
  Közvetlen hivatkozás

  Igen, ez a rendes eljárás mostanában rendőri körökben. Minden propagandával ellentétben igen sok ölés van, azt nehéz felderíteni, nem is mindig lehet, ez az eljárás viszont javítja a statisztikát. Indul az leljárás közfeladatot ellátó személy elleni erőszak címén és ismeretlen tettes ellen. Megvan az ismeretlent tettes, az erőszak, pipa.

  Válasz
 • 2020.01.13 - 08:37
  Közvetlen hivatkozás

  Állítólag “jogállam” vagyunk, D. Tomika nem réden tartott róla előadást Brüsszelben. Gyalázzák a kádári munkásőröket. pedig azoknak hozzád sem szabad volt érniük. Az utódaik, a fusztrált közterület felügyelők, bármit megtehetnek veled, mintha SA vagy SS legények lennének. Ez a záloga az orbáni rendszer fenntartásának, mert tömegével akadnak, akik lelkesednek az erőszakért, addig, amíg őket is le nem teríti egy szekrényméretű kiképzetlen egyenruhás.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük