Connect with us

Kerítésen túl

Örömhír: Ferenc pápa vezette a húsvéti szentmisét Vaticanban

húsvét, Ferenc pápa,
Megosztás

Ferenc pápa húsvét  vasárnap szentmisét tartott a vatikáni Szent Péter téren több tízezer hívőnek hogy megünnepeljék az Úr feltámadását – írja a Vatican News 

Az egyház legszentebb napja

Húsvét vasárnapján hívek tízezrei töltötték meg a tavaszt idéző ​​Szent Péter teret. A pápa vezette az Úr feltámadásának ünnepi szentmisét, vagy egyszerűen húsvét vasárnapját. Az 1985-ös hagyomány szerint a Vatikán teret Hollandiából származó virágok díszítették.

 

Az úr feltámadásának hihetetlen története

Mivel a pápa előző este a Szent Péter-bazilikában tartott húsvéti vigília szentmisén már elmondta húsvéti szentbeszédét, a Szentatya nem mondott újabb homíliát, mint általában ezen a nappali szentmisén. A húsvéti vigília szentmisén a Szentatya elgondolkozott  az asszonyok meglepetésén és ámulatán, akik meglátogatták a sírt, ahol Jézust elhelyezték, és most üre. A pápa részletezte az Úr feltámadásának hihetetlen történetét.

Feltámadás

Urbi et orbi

A ma délelőtti húsvéti szentmise után a pápa a déli Urbi et Orbi áldást a szokásos helyről  a Szent Péter-bazilika központi loggiájáról mondta el, Róma városának és a világ népének A Szentatya azzal kezdte beszédét, hogy örömmel kívánt minden követőnek, köztük a Szent Péter téren jelenlévő mintegy 60 000 zarándoknak is: „Kellemes húsvéti ünnepeket!”  Mjajd Felidézte,hogy ma az egész világon felhangzik az az üzenet, amelyet kétezer évvel ezelőtt hirdettek Jeruzsálemből:

„A názáreti Jézus, akit megfeszítettek, feltámadt!” 

(Kép és video, Vatican News)

 

 

Szerző