Connect with us

Kerítésen túl

Szegény Orbán Viktor, hogy főszónokol így! – Újabb helyszín mondott nemet a rendezvényre – Frissítve!

Szegény Orbán Viktor, hogy főszónokol így! - Újabb helyszín mondott nemet a rendezvényre
Megosztás

Mondtam, hogy vegyünk egy rendes konferecia-helyszínt Brüsszelben – gondolhatta Orbán Viktor, amikor értesült arról, hogy immár a második tervezett erre hivatott teremmel rendelkező küldte el melegebb éghajlatra a jövő kedden-szerdán megtartani akart Nemzeti Konzervaticizmus Konferencia (NatCon)-t.

Kívül tágasabb….

Ahogy arról beszámoltunk, az MCC Brussels, az esemény részszervezője közölte, hogy jelenleg alternatív helyszínt keresnek. Frank Furedi, az MCC Brussels igazgatója pedig úgy fogalmazott,

„ami az elmúlt néhány napban történt, az nem kevesebb, mint a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás válsága Európában”.

Nincs egy hely….?

Hétfőn délután jött a hír, hogy a fideszes agytröszt, a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett Nemzeti Konzervatív Konferencia (NATCON) és egyben adománygyűjtés új helyszíne a Sofitel Hotel lesz. Keddre azonban ennek is lőttek:

Figyelmeztetést kaptam a sajtótól az esemény természetéről és az érkező emberekről. Erről tájékoztattam a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, és a vezetőség úgy döntött, hogy lemondja az eseményt

– mondta Vincent de Wolf, az érintett kerületnek, Etterbeeknek polgármestere a The Brussels Timesnak. Kiderült, hogy a szervezők már a szállodában voltak és amikor tájékoztatták őket, hogy a szerződés érvényét veszíti, akkor nem akartak elmenni. Végül a kiérkező rendőröknek kellett elmagyarázniuk, hogy ez nem a szállodán múlott, ekkor a szervezők távoztak. A szálloda egyébként brüsszeli uniós negyedben van, ahol az uniós csúcstalálkozókon gyakorta szállnak meg állam- és kormányfők is.

Újabb helyszínről egyelőre nincs információnk.

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktoron kívül a vendégek között lesz (?) Hans-Georg Maassen egykori német kémfőnök, akit jelenleg szélsőjobboldali tevékenységgel gyanúsít a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal, és Rod Dreher amerikai író, aki korábban kijelentette, hogy az új-zélandi christchurchi lövöldözőnek, aki 2019-ben 51 embert ölt meg egy mecsetben, „őszinte és valós volt az aggodalma” a csökkenő népesség miatt. És szót kap Eric Zemmour francia szélsőjobboldali politikus, volt köztársasági elnökjelölt is.

Frissítés!

Az utolsó utáni pillanatban találtak harmadik helyszínt a szervezők. Twitter-oldalukon azt írták: az esemény kedd reggel 9 órakor kezdődik a Claridge rendezvényhelyszínen, nagyon közel a brüsszeli európai negyedhez. Az alábbi képen az új, „reprezentatív” bérelt helyszín:

Az eseményre körülbelül 600 embert várnak. Állításuk szerint a városi hatóságok a harmadik helyszínt is megkeresték, mert

„a helyi politikusok bármit megtesznek, hogy megvédjék a politikai intézményrendszert”.

Emlékeztetőül….

Tízmillió eurós – mai árfolyamon közel 3,9 milliárd forintos – brüsszeli luxusingatlant vásárolt a kormány még 2021-ben, derült ki a Népszava kérdésére. A vásárlással már a sokadik elemmel bővül a kormányhoz és a Fideszhez köthető ingatlanok sora Belgium fővárosában és az EU nem hivatalos központjában. Nézzük is végig egy virtuális sétán, hányféle helyen juthatnak be a kormányzati-fideszes üzenetek és programok a brüsszeli buborékba!

A Fidesz alapítványa az EU főterén

Induljunk a Közmédia Központtól, amelyet 2023 márciusában adtak át.

„Ez most egy olyan jelentős ugrás lesz, hogy látni fogja az unió és a képviselői, hogy mi egy irodával tényleg komolyan gondoljuk ezt a munkát”

– nyilatkozta akkor az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel.

„Kiemelt fontosságú, hogy a közmédia fejlődjön, haladjon a korral, illetve a hírekről elsőként, pontosan és hitelesen számoljon be”

– mondta a vezérigazgató, akiről 2014-ben bíróság mondta ki, hogy egy manipulált riportja miatt hírhamisítónak lehet nevezni. Az állami média egyébként

„már a 2024-es EP választásokra, illetve a magyar soros elnökségre készül a tudósítói hálózat megerősítésével”.

Orbán Viktor már innen nyilatkozott a legutóbbi EU-csúcsról.

A további brüsszeli vásárlásokról ide kattintva olvashat.

Verebes István

Kép facebook

Szerző