Connect with us

Kerítésen túl

Orbán – Trump négyszemközt utóbbi dácsáján

A Trump-Orbán szimpátia forintosítva, akarom mondani dollárosítva - Charles Gati tárcája nyomán....
Megosztás

Amerika nagy ország, ott a dácsák is ennek megfelelő méretűek. Magyarországon Hatvanpuszta van, amit csak a „kiválasztottak” látogathatnak, az óceánon túl Mar-a-Lago-nak hívják a Trump rezidencia-klubot, ahová bárki mehet, aki megfizeti. Itt fut össze Orbán Viktor régi haverjával „négyszemközt”.

Nem hívták, megy….

Orbán Viktor jövő héten négyszemközt találkozik Donald Trump volt amerikai elnökkel. A tervek szerint jövő pénteken kerül sor a találkozóra Trump floridai Mar-a-Lago nevű birtokán

– írta a New York Times. A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa azt közölte,

nincs tudomásuk arról, hogy Orbán Viktor meglátogatná Joe Biden amerikai elnököt az útja során.

Donald Trump szóvivője nem válaszolt a New York Times megkeresésére Orbán látogatásával kapcsolatban. A Telex kérdéseket küldött a miniszterelnök sajtófőnökének a floridai útról, amint választ kapnak, tudatják. A New York Times információ szerint

Orbán Viktor kezdeményezte a közelgő találkozót.

A lap kiemeli, hogy Orbán már régóta szövetségese Trumpnak, és szoros kapcsolatokat ápol a Republikánus Párt populista jobbszárnyával. Hozzátették, hogy Trump gyakran dicséri Orbánt a gyűléseken mondott beszédeiben.

„Kölcsönösen körbenyalva….”

Orbán a február 17-i évértékelőjén Trumpot is szóba hozta. Azt mondta, nem akar beleszólni más ország belügyeibe, de azért

„nagyon szeretnénk, ha Trump visszatérne az elnöki székbe, és békét csinálna itt Európa keleti felén”.

Orbán szerint ideje lenne a

„Make America Great Again!” (Donald Trump kampányszlogenje) győzelmének, miközben Magyarország is készül az uniós elnökségre: „Make Europe Great Again!” „Trump győzelme, konnektivitás, erősödő térségi együttműködés és brüsszeli szuverenista fordulat”

– ezt kérte Orbán év végére a karácsonyfa alá.

Az utolsó találkozójukra egyébként 2022 augusztusában került sor Trump Bedminsterben található golfklubjában, amely után Trump a közösségi oldalán akkor azt írta:

„Nagyszerű volt időt tölteni barátommal, Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. Sok érdekes témáról beszélgettünk. Kevesen tudnak annyit arról, hogy mi történik ma a világban, mint ő. Megünnepeltük az áprilisi nagyszerű választási győzelmét is.”

Kapcsolódó

Csak úgy….

A Mar-a-Lago honlapjáról:

1985-ben Donald J. Trump megvásárolta az ingatlant a Post Alapítványtól, és 1995-ig magánlakásként használta a birtokot. 1995 áprilisában Mar-a-Lago Mar-a-Lago Club néven alakult meg. (…) A Mar-a-Lago Club

  • csodálatos úszómedencével,
  • díjnyertes szépségszalonnal,
  • világszínvonalú gyógyfürdővel,
  • öt vörös agyagbajnoki teniszpályával és egy figyelemre méltó krokettpályával várja vendégeit.
  • Az ingatlan két kiskereskedelmi egységgel is büszkélkedhet: egy profi teniszbolttal, amely a Worth-tóra néz, és egy butik a Mar-a-Lago gyógyfürdő mellett.

Ezen kívül modernizálták a Gold & White Ballroom-t, életre keltették a pitch and putt golfpályát, és egy csodálatos Beach Club épült…

a legjobb Palm Beach szigetén.

A vadonatúj Donald J. Trump Grand Ballroom 2005-ben készült el, és 20 000 négyzetméterével a legnagyobb a szigeten. A külsőt spanyol/mediterrán stílusban tervezték, hogy megfeleljen a ház külső megjelenésének. A belső teret XIV. Lajos arany- és kristályfestéke díszíti, amely az ország egyik legszebb tere a maga nemében. A bálteremmel szomszédos új épületben egy kiegészítő, korszerű konyha található.

A Mar-a-Lago Club az időtlenség különleges minőségével rendelkezik, amely túlmutat az új évezredbe való átmeneten. A világ talán legszebb és legexkluzívabb privát klubjának pompája, stílusa és eleganciája valóban kortalan. A Trump Szervezet dollármilliókat fektetett be ennek a „Palm Beach ékszerének” helyreállításába és korszerűsítésébe, ami végül a világszínvonalú luxus, a pihenés, az étkezés, a szórakozás és a rekreáció legjobb élményét teremtette meg – mindezt páratlan környezetben.

Taggá válni…

A Mar-a-Lago Club a Palm Beach-i társasági élet epicentruma, amely páratlan szolgáltatást és szórakozást nyújt, és újraéli a nagyszerű Marjorie Merriweather Post Estate gazdag történelmét. A klubtagság a legmagasabb kiváltságokat és néhány kiválasztott számára fenntartott elit életmódot biztosít.

A tagság magában foglalja a formális és hétköznapi étkezést, a Mar-a-Lago Spa, a medence, a Beach Club, a lélegzetelállító vendégszobák és az exkluzív lakosztályok, a legmodernebb fitneszközpont, a díjnyertes teniszpályák használatát, gyönyörű krokett pázsit és egy szórakoztató sorozat, amely nemzetközileg is világhírű tehetségeket fogad. A történelem, az építészet és a nagyszerűség kombinációja kivételes étkezéssel, szórakozással és személyre szabott szolgáltatásokkal páratlan hangulatot teremtett.

A premier szolgáltatásainkon kívül a The Mar-a-Lago Club tagsága kölcsönös kiváltságokat is tartalmaz 19 Trump Golf ingatlanunkban szerte a világon. A The Mar-a-Lago Club tagjaként a tagok felfedezhetik Trump világát, beleértve a négy nyílt bajnokságnak otthont adó Trump Turnberryt, a legendás Trump National Doralt Miamiban, a Trump National Golf Clubot, a Bedminstert és sok mást. ikonikus golfpályák és magánbirtokok.

Szerző