Sorting by

×

Matekdolgozat, vagy nemátalakító műtét – „Társadalmi célú kormány-reklám” az Ön pénzéből!

Sok kisgyerekes szülő odáig lenne, meg vissza, ha a színészkedésre “szánt” kisdedet beválogatnák egy országosan vetített reklám főszerepére. Ám annak is örülnének fent nevezett felelős szülők, ha a 7-8 éves sarj az ő belegyezésükkel egy kormányreklámhoz adná az arcát, ami a regnáló fikcióját népszerűsíti? És mit szólnak ehhez a tanárok, a haverok és mit pár év múlva a felcseperedő kislány, amikor megérti, hogy anyja-apja mihez járult hozzá a nevében?

Ki is fenyegeti a magyar gyerekeket?

Dübörög Magyarországon a választási kampány, április 3-án nemcsak országgyűlési választás lesz, hanem a Fidesz kezdeményezésére népszavazást is tart az ország, aminek népszerűsítésére jött most ki az első -lesz máááásik!- reklám – írta meg a Telex.

Aki most legyintene, hogy “persze, a Telex!” ne tegye, nem a hír hozóját minősíti maga az információ, jelen esetben egy kampányklip tartalma, hanem a készíttetői szándékát és célját.

A kormánypárt a gyermekvédelmi népszavazásként emlegeti a népszavazást, magyarázatuk szerint a hanyatló Nyugat már annyira elzüllött, hogy a gyerekek is veszélyben vannak az agresszív LMBTQ-lobbi miatt, ezért meg kell védeni őket. Az ellenzék és a kezdeményezést bíráló civilek pedig inkább arról beszélnek, hogy ebben

a politikai akcióban a gyerekvédelem csak ürügy és álca, valójában melegellenes hergelésből akar politikai tőkét kovácsolni az Orbán-kormány.

Az első fecske – mert biztosak lehetünk benne, hogy “van még ott, ahonnan ez jött”

Képernyőn az első,

a kormány megbízásából, vagyis nem a Fidesz pénzéből, hanem közös adófizetői pénzből készült „társadalmi célú reklám”, ami a népszavazást hirdeti.

Egyelőre a kormánypárti kötődésű TV2-n láttuk futni a hirdetést, de nem kizárt, hogy máshol is megjelenik. A “mű” arra nem szolgál instrukciókkal, hogy miután egy kisiskolás korú gyerek megnézte “két mese között” a jelzett reklámot és megkérdezi, hogy miről is beszélnek a szereplők, mit válaszoljanak a minden bizonnyal felkészült szülők. Megérne egy kutatást a szitu! Íme a videó:

…. és terjed….

A magyar kormány úgy állít be brit, svéd és spanyol adatokat, mintha ezekben az országokban gyerekek tömegeit operálnák ellenkező neművé, valójában rendkívül félrevezető adatokat közölnek, ilyen műtéteket nem is lehet kiskorúakon végezni ezekben az országokban.

„Megálljt kell parancsolni a nemátalakító műtétek őrületének, még mielőtt Magyarországon is olyan statisztikák lesznek, mint Nyugaton!”

– mondta Halász János fideszes politikus december 2-án. Halász források megjelölése nélkül kezdett „sokkoló” statisztikákat sorolni:

  • „Svédországban 1500 százalékkal nőtt meg azoknak a 13–17 éves kislányoknak a száma, akik fiúnak érzik magukat.”
  • „Naponta legalább egy kiskorú változtatja meg a nemi identitását Nagy-Britanniában.”
  • „A nemátalakító műtétek és beavatkozások elismerése megjelent számos nyugat-európai országban, köztük Spanyolországban, ahol 14 éves kortól szülői beleegyezés nélkül változtathatnak nemet a kiskorúak,”
  • „de Skóciában is, ahol ugyanez már 4 éves kortól megengedett”.

Azt a látszatot keltette, mintha Nyugaton tömegével operálnának át gyerekeket ellenkező neművé, ráadásul szülői beleegyezés nélkül.

A valóság azonban az, hogy kiskorúakon nemátalakító műtéteket végezni a felsorolt országok egyikében sem engedélyezett.

A Lakmusz az összes állítást részletesen elemzi.

Megkerestük a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát, arról érdeklődtünk, hogy a népszavazáson való részvételre buzdító kormányzati hirdetési kampány mennyibe kerül, és melyik cégek kapták a megbízásokat. Beszámolunk róla, ha válaszolnak.

-írta a Telex, ahol további részleteket olvashat a fenti témáról.

Kapcsolódó

 

Matekdolgozat, vagy nemátalakító műtét - „Társadalmi célú kormány-reklám” az Ön pénzéből!

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.