Tölgyes Péter: A jog joga

A Fidesz vezérkara tele van jogvégzett emberekkel, akiket mintha speciálisan arra képeztek volna ki, hogyan lehet (1) megtalálni a joghézagokat és (2) visszaélni velük.

Mivel a jogszabályok és velük együtt a joghézagok száma is véges,

ezen jogvégzett emberek az évek során e különleges felkészültségüket tudományos alapossággal mélyítették el abban az irányban, hogy (3) immáron nagyüzemi módon maguk állítsanak elő joghézagokkal terhelt jogszabályokat (lásd még: megkülönböztetett, névre szóló törvények, mint a Lex Borkai, stb), kifejezetten azzal a céllal, hogy (4) a joghézagokkal visszaéljenek.

Az idő múltával az étvágy nemhogy csökkent volna,

egyre csak növekedett, így aztán említett jogvégzett emberek már nem foglalkoztak a jogszabályokkal, helyettük (5) a hatalmuk megszilárdításához és az anyagi előnyszerzésükhöz fontos területeken (6) eredendően joghézagokat állítottak elő, hiszen (7) azokat a szabályozásokat, amelyeket produkáltak, a JOG megsértése, figyelmen kívül hagyása miatt jogszabályoknak nevezni istenkísértés volna.

Itt tartunk ma Orbanisztánban.

A törvénytelen törvények, rendeletek sokasodnak, ebbe pedig, kivédhetetlenül, bele van kódolva a vég. Ha egy országban a jogszabályok elveszítik jogszabályjellegüket, az állam és a társadalom egyik legfontosabb kötő- és működtető eleme válik semmivé. Az (i)gazságszolgáltatás már nem is annyira a bűnt, hanem – folyamatosan torzított szempontok alapján – egyre inkább a hatalom számára kellemetlen, a politika által sugalmazott “bűnelkövetőket” üldözi.

Ugyanakkor azonban elveszíti az eszközt sajátjai kordában tartására is: a mind nagyobb étvágyúakat a kivéreztetett jogi keretek között egyre kevésbé lehet megrendszabályozni, hiszen a törvényesség, mint olyan, idejétmúlt kifejezéssé válik.

Hihetetlenül felgyorsulhat a rendszer eróziója, ami oda vezet, hogy – miként a természetben – a hiénák felfalják egymást.

Nekünk persze nem szabad ezt megvárnunk,

mert addigra a társadalomnak és a jövő nemzedékének okozott károk felmérhetetlenekké válnának. Azt azonban nem árt tudni, hogy – noha a diktatúra egyre durvábbá válik majd – a NER önfelszámolási folyamata megkezdődött. A kézivezérlés ugyan mindinkább előtérbe kerül, de ez magával hozza a kapkodást, az előkészítetlen, hibás döntéseket, a keményebb nemzetközi ellenlépéseket.

Most kell igazán észnél lennie az ellenzéknek,

hogy ebben a kilencvenháromezer négyzetkilométernyi “jogmentes övezetben” a civilekkel karöltve élni tudjon – igen: a JOG biztosította minden hazai és nemzetközi lehetőséggel és demokratikus úton kényszerítse távozásra a jelenlegi hatalmat. S vele azokat a jogvégzett embereket, akik, csúfot űzve abból, amit tanultak, szétrombolták a jogrendszert Magyarországon.

A bűnösöknek saját bőrükön kell megtapasztalniuk, hogy a

“jönnek az ügyvédek oszt jónapot”

ideje lejárt; a jog örök, abból csúfot űzni tartósan nem lehet.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük