Connect with us

Kerítésen túl

A héten kiderül, kik kapnak 2023-ban Nobel-díjat – Tudta, hogy Orbánt, Putyint és Trumpot is jelölték?

Megosztás

Nem akarom azzal degradálni a Nobel-díj jelentőségét azzal, hogy megemlítem: 2018-ban a Szilvásy György vezette jobboldali Honfoglalás 2000 egyesület közleményt adott ki, amiben kifejezték őszinte akaratukat a Nobel-békedíj ítészei felé, hogy figyelmezzenek az Orbán-Putyin kettősre, mert érdemes. Ebben az évben amerikai republikánus törvényhozók egy csoportja kezdeményezte, hogy Trumpról se feledkezzenek meg….

Novál
Megosztás

Nem akarom degradálni a Nobel-díj jelentőségét, de megemlítem: 2018-ban a Szilvásy György vezette jobboldali Honfoglalás 2000 egyesület közleményt adott ki, amiben kifejezték őszinte akaratukat a Nobel-békedíj ítészei felé, hogy figyelmezzenek az Orbán-Putyin kettősre, mert érdemes. Ebben az évben amerikai republikánus törvényhozók egy csoportja kezdeményezte, hogy Trumpról se feledkezzenek meg….

Komolyra fordítva a szót….

Október 2. és 9. között jelentik be, hogy kik kapják idén a Nobel-díjakat. Elsőként hétfőn az orvosi-élettani kategóriában hirdetnek nyertest Stockholmban. Kedden a fizikai, szerdán a kémiai Nobel-díj kitüntetettjeit ismerteti a Svéd Királyi Tudományos Akadémia.

Idén is az esélyesek közé sorolják Karikó Katalin biokémikust, kutatóbiológust, a koronavírus elleni mRNS-alapú vakcina egyik fejlesztőjét.

A hagyományoknak megfelelően csütörtökön hirdetik ki az irodalmi kategória nyertesét, ezt a díjat a Svéd Akadémia ítéli oda – írja az MTI.

Október 6-án Oslóban hozzák nyilvánosságra a Nobel-békedíj idei kitüntetettjét, majd október 9-én ismét Stockholmban azt, hogy ki kapja a svéd jegybank által alapított közgazdasági Nobel-emlékérmet.

A díjakat, amelyek mellé 10 millió svéd korona (375 millió forint) jár, a szokásoknak megfelelően az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én adják át.

Emlékeznek?

„A Honfoglalás 2000 Egyesület és a Vlagyimir Putyin Baráti Kör kezdeményezte, hogy a 2019-ik évi Nobel-békedíjjal – megosztva – az orosz elnököt, illetve Orbán Viktor miniszterelnököt tüntessék ki.

  • Putyin a világbéke, az európai kultúra és kereszténység letéteményese,

a magyar politikus

  • pedig a legtöbbet tett kontinensünk békéjének és biztonságának megőrzése érdekében azzal, hogy megvédte Európa határait az illegális (adott esetben terrorista elemek) beáramlásától.

Mindkét államférfi méltó a rangos díj elnyerésére, ezért a két civil szervezet az MTA-hoz és a Magyar Országgyűléshez, valamint Kásler Miklós tudós, miniszterhez fordult (az említettek jogosultak javaslatot tenni), hogy a 2019. február 1-jei határidőig juttassák el javaslatukat a Norvég Bizottsághoz….”

Szerző