Connect with us

Blogbazár

Gábor György: van csalás, van csalásabb és van legcsalásabb

Freud
Megosztás

A csalás fokozható! Mert hallom, hogy olyan nagy csalás nem történt, csak kisebb csalások, kisebb visszaélések, persze nem tudni, hogy mennyi, nem tudni, mekkora százalékban, s persze nem tudni, hogy megtudunk-e valamit is a történtekről, meg egyáltalán…, de a lényeg, hogy „rendszerszintű csalás” nem történt.

Nem a lótúrót!

Az egész választási rendszer egy gigantikus és ördögien kimódolt csalásra épül, aminek a lényege nem az, hogy alternatívát kínáljon a választóknak, hanem az, hogy évtizedekre konzerválja a meglévő hatalmat.

Mindehhez képest a részrehajló közmédia, az egyirányú, szervezett és érdemi következmények nélküli plakátrongálások, a határon túli magyarok szavazatának megkönnyítése és a kivándorolt magyarok szavazatának megnehezítése vagy ellehetetlenítése, a megfélemlített és/vagy megvásárolt szavazók buszoztatása, a kizárólag az ellenzéki listás szavazólapok metamorfózisa, az informatikai rendszer különös leállása, meghibásodása, a 2010-es szoftverre való átállás és így tovább csak kedélyes járuléka az elfogadhatatlannak.

Ennek az egésznek a tudomásul vétele a Fidesz nevű köztörvényes törzs örök hatalomban tartását szolgálja, valamint azt a komfortérzetet, amellyel az ellenzéki képviselők, úgyszólván semmi teljesítmény után, ismét átvehetik a mandátumukat, és a tőlük megszokott és immár hagyományosnak mondható szellemi-intellektuális deficittel felékesítve szépen lerakják a seggüket az országgyűlés és néhány bizottság székébe.

S megint elölről.

Rendszerszintű a választási csalás

Budaházy szerint a lopás, csalás nem elítélendő bűn, hanem erény

Tarcali Emese: Nyílt levél a választási csalókhoz

Választási fake news kavalkád

 

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük