Bűnben határ a csillagos ég …

Elképzeltem, hogy a karácsonyi vásárban a Timivel csacsog lángossal a szájában a női ruhában inkognitozó, jogerős börtönbüntetésének letöltése helyett a mihazánk vendégszeretetét élvező macedón exminiszterelnök, Nikola.

Megbeszélik az élet dolgait a forralt bor illatával fűszerezett közegben,

mert az fantasztikusan verihepiár mindkettőjüknek. Amúgy épp csak kiruccannak a ötcsillagos szállodából, mert uncsi annak tetőteraszáról a Szabadság szobor, a beteg cica meg éhes, Andy fogyóban van, a repülő elszállt, és az érthetetlen macedónoknak megfeküdte a gyomrát a korrupció. Hiába no, szörnyű dolgok ezek.

Decens kiskosztümben Soros ellen falsmoboznak hát a csillogó forgatagban, és meg nem mondaná róluk senki, hogy Timi és Nikola nem magyar anyák. Az ünnepi díszekbe öltöztetett Váci utcában összefutnak Tónival és Cilivel -aki már nagyon szőke-, és az exelnök egészen meghatódik, mert testvéri öleléssel köszönti őt a Tóni. Ilyenek a barátok barátai.

Cili nem egészen érti elsőre, hogy mi történik,

mert csak az exminiszterelnök arcát nézi, amin az alapozó már kopik, és kiütközik alatta a sötét borosta. De nincs ideje töprengeni, hogy ez vajon az új divat vagy sem, mert a Tóni udvariasan bemutatja neki a barátot. Nagy az öröm, és együtt falsmoboznak tovább. Na jó, pár percre megállnak, mert Cili kap egy kis semmiség Gucci táskát, hogy ne izguljon annyira. Timi pedig unalmában pucsít egyet az előbukkanó fotósok kedvéért.

A falsmob egyre jobban dübörög, és akkor hág a tetőfokára, amikor megérkezik népes kíséretével a nagyúr, hogy ránk köpje a szotyit, és szerényen elmondjon egy székely viccet a kürtős kalácsról meg a mézesmadzagról, amit milliók orra előtt lehet huzgálni.

A vicc annyira jól sikerül,

hogy Nikola rögtön térdre borul előtte, majd őt egyre többen követik, és mindenki kezet akar csókolni a nagyúrnak. Tik-tekre a Peti is befut, meg a Zsolti is. Zsolti mögött szánkón húzzák a frissen lőtt jámbor szarvasát. Elvégre mi illiberális ország vagyunk, nálunk nem a szarvas húzza a szánkót, hanem a szánkón húzzák a levadászott szarvast. Zsolti nagyon készséges, és a keresztényi szeretet jegyében a trófeáját rögvest Nikolának ajándékozza, hogy legyen az új élethez alapja, és merjen újra nagyot álmodni.

Hogy ez olyan, mint egy rémálom? Igen. Olyan. Hogy is lehetne köze a valósághoz?! Azt se hinné senki, hogy bűnben a határ a csillagos ég is lehet. És tényleg, lehet?

Budapest, te csodás város! Magyarország, te szép haza!

Neked az úri-murihoz illő korrupt luxusmigráns, egy hazájában jogerősen elítélt exelnök dukál. Határtalan ez a kuplerájos körmagyar.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük