Az internet nem felejt: hülyét csinál Kósából a Fidesz

2016. december 5-én, miután Kósa Lajos elmagyarázta az embereknek, hogy miért nem a Magyar Posta viszi ki az Erzsébet utalványokat a nyugdíjasoknak, a kormány bejelentette, hogy mégis a Magyar Posta kézbesíti a kormány karácsonyi ajándékát.

A történet egyetlen mondatban összefoglalva: Kósa hülyének nézte a nyugdíjasokat, a kormány hülyét csinált Kósából.

Ezt írtam akkor erről.

Föld S. Péter

Vajna Timi férjének tévéjében magyarázta Kósa Lajos, hogy miért nem a Magyar Posta viszi ki a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat. Azért, mondta a Fidesz frakcióvezetője, mert akkor a nyugdíjasok azt hinnék, hogy ez egy rendszeres juttatás, ami nekik mostantól jár.

Az a helyzet, hogy Kósa hülyének nézi a nyugdíjasokat. Azt gondolja róluk, hogyha meglátnak egy pénzes postást, az jut az eszükbe, hogy mostantól mindig kapnak valamit a kormánytól.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy Kósát nem az eszéért tartja a Fidesz, hanem azért, hogy hozzá képest a többiek értelmesebbnek látsszanak. Kósa igyekszik is megfelelni a feladatnak, bármely témakörben bármikor képes ostobaságokat mondani.

Kósa hétfőn reggel magyarázta el az országnak, hogy miért nem a Magyar Posta viszi ki az utalványokat a nyuggereknek, ám e páratlan elme másnap már ennek az ellenkezőjéről lesz kénytelen győzködni az embereket. Merthogy – jelen állás szerint – mégiscsak a Magyar Posta viszi ki a nyugdíjasoknak Orbán Viktor ajándékát. A Fidesz tehát hülyét csinált Kósa Lajosból, nyilván, mert úgy gondolták, hogy neki már úgyis minden mindegy.

Miután a kormányhivatalok munkatársai közölték, hogy nem vállalják az Erzsébet-utalványok kézbesítését, maradt a Magyar Posta. Velük tárgyal újból a kormány, hogyan lehetne gyorsabban és olcsóbban eljuttatni az utalványokat a címzettekhez.

Vagyis, a Fidesz nem nézi hülyének a nyugdíjasokat, amiért a Magyar Posta viszi el Orbán ajándékát a nyuggereknek. Pontosabban: ők is hülyének nézik őket, mert hát hülyének néznek mindenkit, aki ebben az országban él, miért épp a nyuggereket ne néznék hülyének. Csak ők másképpen nézik hülyének a magyar embereket, mint Kósa Lajos.

Ám hiába nézi hülyének a nyugdíjasokat a kormány, valamikor, valahogy biztosan eljuttatja hozzájuk az Erzsébet-utalványokat. Valószínűleg még karácsony előtt, Orbán Viktor levelével együtt. Mert Orbán levele nélkül nem ér semmit az utalvány. Ennek örülnek a legjobban a nyugdíjasok: hogy levél is lesz a küldeményben.

Mert Orbán levele remény ebben a kilátástalan világban, egy jobb jövő ígérete.

Hogy mi lesz a levélben, nem tudjuk, de megpróbáljuk elképzelni. Nem azt írja majd a miniszterelnök, amit 25 évvel ezelőtt, még bohó ifjúként vágott a nyuggerek fejéhez: hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét.

Most nyilván más lesz a szöveg, alkalomhoz illő, ünnepélyes, emelkedett. Őszinte nagyrabecsüléséről biztosítja majd a nyuggereket. Hogy ők, akik megették már kenyerük javát, ha másért nem, de már ezért is megérdemlik ezt a nemes gesztust a kormány részéről. Amit ő, mármint Orbán Viktor, nem nevezne ajándéknak, mert a nyugdíjasok megdolgoztak érte. És adnának nekik többet is, ha lehetne, de most csak ennyit lehet. Ha majd többet lehet, akkor többet adnak.

Például jövőre, mert utána már jön a választás, olyankor szokás az átlagosnál is többet ígérni.

Jelenleg tehát az a helyzet, hogy a nyugdíjasok meg vannak becsülve, csak még azt nem tudni, ki viszi nekik házhoz a megbecsülést. De majd ez is megoldódik, és akkor Kósa Lajos majd erről szintén mond valami tőle elvárható okosságot.

Elvégre ezért tartják őt a Fideszben, nem a két szép szeméért.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük