Kósa már a téli olimpián szurkol

Alighogy megkezdődött az országgyűlési választási kampány, magabiztos kormánypárti politikusok máris elutaztak Dél-Koreába.

A miniszter társasága

A fenti képen a Kangnung Jégcsarnokban önfeledten lóbálja a „Hajrá Magyarország!” feliratú szurkolói sálat Kósa Lajos a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki egyben a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is. Mellette besegít hűséges fegyverhordozója, a debreceni illetőségű Orendi Mihály, aki a szövetség ügyvezető igazgatója és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is.

Balról az első Bathó Ferenc, a szövetség alelnöke, őt követi Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke. Fiák szintén Kósa embere. A Népszava decemberben megírta, hogy Fiák az ismert „Czeglédy-ügyben” a károsult diákok képviselőjeként tűnt fel.

Szabó Tünde Dél-Koreából kampányolt

A RomNet.hu 2017-es cikke szerint Fiák István irodája részesült még Farkas Flórián vezetésével létrejött, botrányos „Híd a munka világába” projektből. Mint a RomNet megírta, az Országos Roma Önkormányzat több mint százmillió forint értékben kért be háttértanulmányokat. Ezek egyikét a Fiák és Társa Ügyvédi Iroda készítette 9,9 millió forintért.

Szintén ott van már a téli olimpián a sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde, aki a hétvégén Nyíregyházán nyitotta meg kampányirodáját, hiszen a fideszes politikus a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1-es számú választókerületben küzd a mandátumért. Ám a jelek szerint, Szabó Tünde teljes nyugalommal utazott el a pjongcsangi téli olimpiára.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (j) és Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázó a rövidpályás gyorskorcsolyaversenyen a Kangnung Jégcsarnokban. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ráadásul az államtitkár asszony kedd délután 2 órakor a Facebookon büszkén jelentette be, hogy összegyűjtötte a jelöléshez szükséges 500 aláírást. Gratulálunk neki, Dél-Koreából ezt elintézni igazán szép teljesítmény!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük