Nincs keresztény szabadság! Szabadság van, vagy nincs szabadság!

Keresztény szabadság, hogy a nyavalya essen bele, megvan? Lófütty van meg! A Kedves Vezető zavaros magyarázkodása van meg, ahol két rángás-tikkelés-pálinka között mindenféle barom jelzőket aggat a szabadságra. Az van meg.

Mert, nincs keresztény szabadság!

SZABADSÁG VAN. Vagy NINCS SZABADSÁG! Tusványos van, ahol az a néhány pálinkagőzös őrült újra igét hirdetett. Valamit, amiből kiderül, lószar sincs nekünk, nemhogy szabadságunk!

És nem szakadt le az ég – mondjuk leszakadt, ömlik az eső, elmosta fél Debrecent, de nincs klímakatasztrófa, nem pusztul az emberiség. Nem, mert a Kedves Vezető nem engedi. Szavára nemcsak milliárdosok születnek egyetlen nap alatt, nemcsak a Balatont kerítik körbe, kerül családi kézbe a fél ország, de a klímakatasztrófa is megáll a határoknál. Pfűűbazmeg! – nem, nem csődült össze feldühödött tömeg vasvillával elkergetni a néhány gazembert, akik nettó beleőrültek saját hatalmukba. NEM! Nem történt semmi!

SZABADSÁG

Marcus Aurelius római császár, John Locke Montesquieu, Mills, Jean-Jacques Rousseau, alapvető emberi jog. „Szabadon élni, halni”, 1789. évi Emberi és polgári jogok nyilatkozata.

ÉRTIK? „A SZABADSÁG, HOGY MINDAZT MEGTEHETJÜK, AMI NEM ÁRT MÁSOK JOGAINAK.”
Hol van a maguk szabadsága? Hol az enyém? Az én csodálatos lánykámé, aki, mert szabadnak lenni, és alig egy éve rávágni az ajtót az egész szétrabolt, agyilag, lelkileg, morálisan lezüllesztett országra.

A Kedves Vezető saját képére formált, egykorvolt legboldogabb barakkra, a mai, szürreális, sötét mordorföldre? Ő SZABAD. ÉRTIK? Hollandiában lett az. Mert nem egy félnótás gazember folyik a csapból is, nincsenek agyatlan mangalicaszerelők, kakadufrizurás nímand külügy-, és sarlatán emberminiszterek, nincsenek 83 éves közgazdasági zseni Kósa mamák. Egyáltalán, ahol a törvények mindenkire vonatkoznak, és valóban bárki azt teheti, ami nem árt mások jogainak. Ez a szabadság. Értik ezt?

Hol a maguk, a mi szabadságunk?

Akár a keresztény szabadság. Mivel több, másabb a keresztény szabadság, mint általában a szabadság? Tízparancsolat? Etika, morál, könyörület, természeti törvények? Lukács evangéliuma, a bűn és az elnyomás alóli felszabadításról? Jézus? JÉZUS, A FELSZABADÍTÓ?
Maguk benyalták? Mi köze van a gátlástalanságnak, a rablásnak, az emberek megalázásának, a hazugságnak, ennek az egész őrületnek Jézushoz, a kereszténységhez, egyáltalán a szabadsághoz? SEMMI!

Ami itt dúl, sarjadzik körülöttünk, az nem a maguk, ez néhány minden hájjal megkent gazember szabadsága. Az őrület, a bűn, a fertő szabadossága. Álszabadság, ahol annyira keresztény lett a kormány, hogy még a templomokat külön táblák jelzik majd, de ahol ugyanezek monopóliuma, privilégiuma szabadrablása!

Az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 1. cikk 1. mondata: Minden emberi lény szabadon születik, és egyenlő méltósága, joga van.

EGYENLŐ MÉLTÓSÁGA, JOGA VAN

Hol? Kinek? Itt? Ne röhögtess pubi! Itt, ahol néhány gazember megtörve, kifosztva, megalázva egy népet, azt lop, azt hazudik, akkor és attól, amit csak akar? Ez lenne a keresztény szabadság? Kötve hiszem!

Hogy nem börtönben rohad rájuk a cella zárja, hanem Tusványoson vízionálnak valami őrült keresztény szabadságról, amit mi, a lelkétől, szabadságától megfosztott nép szó nélkül tűrünk? Ez lenne?

Ez nem szabadság, ez a mi hülyeségünk!

3 hozzászólás

 • 2019.07.29 - 16:38
  Közvetlen hivatkozás

  A minimál nyugdíj 30- után is 28500 Ft de a problémáról ez mindig bibsi nem regél ezek nem magyarok csak a sors fintora hogy ide születtek ondó hívások mind a nők is a piaci versenyben a likfoltozójuk a papa selejtező gyártott S mind így lettek szïbàtványosok a New Yorki egyetem bebizonyította hogy az ondó génhibája is vagy egy vírus okozta selejtjei ujbegyi Alföldi a harmadik nem lett kàr értük a klíma változàst a harácsoló barátaik pénzért tettêl nézzétek a Spektrum HD-t elhïzott gyerekek felnőttek nos a profit termékei a hàború az inség hitlerek Gyurcsótányok mind selejtes ondó vég termékei de mind remélem a mélt Ip helyükre fognak kerülni azért a hàzaik elött a fidesz el írogatok a Facebookon nyalóka lépnének ha ràgalom ami ezek tesznek béke menet oda S a faszokat kiverni hogy elélvezzenek a Nagy veràt meg kéne a Lendvai indigónak fingerlizni had élvezzen Gender módra jàr nekik is egyedi vélemény ez egymásnak firkàlgattok tudom igazam van ez egy gyàva banda ti vagytok és sajnos ez a Magyar àtok ti is a pénzéhes, irigy banda vagytok olvasom ,de inkàbb tanulók, mert itt csak a hülyeség tudàsa atv- a hírnév az üres fej ma S sajtó a hazug istent jàtsza van sok hiszékeny hívöje ez a magyar agyhalott a zsidó röhög rajtatok igaza van ?

  Válasz
 • 2019.07.29 - 16:47
  Közvetlen hivatkozás

  A hibàkat a telefon ejti bocs , remélem hogy a lényeget értitek ha nekem nem kell hinni gondolkodjatok hogy vernek àt ezek szeretnének az istenek lenni ezért fizetik jól isteni judàs pénzen a szóvivöiket a sújtó sajtót ! Nagyon hamar el fognak jàtyzani de a mi oé a mi pézünkön gagyàsok bokros lila stb . dobravert kakaós klàra népünk fénylö kalàcsa?!!

  Válasz
 • 2019.07.29 - 16:53
  Közvetlen hivatkozás

  Gyurcsótány szabadsága akinek kell Rózsi dombi zsidó villàban átadja 2-hétre a meghívott vendêgek rajta ott lesz a jó isten és oltàr is de nem lesz de hit ,se igazsàg Ö garantàlja mett a szava szent ott és Ö az isten?? Na menjetek àldozzatok.oltàrán neve isteni összefosás csak híveknek !!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük