Blogbazár

Perintfalvi: Zsoltika, még te is megtanulhatsz újra embernek lenni!

Perintfalvi: Zsoltika, még te is megtanulhatsz újra embernek lenni!

Mivel most András nem fog válaszolni neked, megteszem én, mégpedig minden jó érzésű ember nevében – kezdte válaszát Bayer Zsoltnak közösségi oldalán Hodász András “fikázására” válaszolva Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár.

“Először is te állítólag áttértél a katolikus hitre

Bármit is jelentsen számodra a hit vagy a katolicizmus. Ne magyarázd el, mert látjuk a szavaidon és az egész életeden, hogy neked semmi közöd a keresztényi ideálokhoz vagy a jézusi szeretettanításhoz! Szóval ezt hagyjuk is! Viszont, ha már katolikus lettél, azért nem ártana legalább minimálisan tájékozódni az alapfogalmakról, na meg „újságíróként” – tegyük ezt idézőjelbe (!) – kellene tudnod értelmezni a híreket is, amiket olvasol. Tegnap azt írtad, hogy Hodász András nem atya többé és annyira felülértékelted magad nárcisztikus önimádatodban, hogy még azt is elhitted, hogy miattad hagyta abba a Papifrankót, mert, hogy te beszóltál neki és ezt nem bírta idegileg.

Hát először is,

a hírek is világosan megírták, hogy Hodász András felmentése nem végleges még, egyéves betegszabadságra ment. Vagyis András még atya. És egyébként, ha picit is ismernéd a katolikus tanítást, akkor tudnád, hogy ő már örökre pap marad!

„Te pap vagy mindörökké Melkizedek rendje szerint”

mondja az Ószövetség, s ezt veszi át a katolikus tan, amikor azt mondja, hogy az egyházi rend szentsége egyszer s mindenkorra szól, eltörölhetetlen lelki jegyet ad. Vagyis még, ha fel is mentenek valakit véglegesen – ami Hodász András esetében még nem történt meg – ő akkor is pap marad. Csak szólok, Zsoltika, tudjál róla, jó! Most megint előszedted azt a régi minősíthetetlen írásodat, amiben Hodász Andrást olyan mélyre süllyedve fikáztad, hogy még azon is képes voltál csámcsogni, hogy antidepresszánsokat szed.

Akkor nem írtam meg a véleményemet erről, de most megteszem!

Szerintem csak egy olyan ember képes ilyesmit leírni, akiben egyetlen cseppnyi emberi empátia, erkölcsi tartás és tisztesség nincsen.

Mert csupán az ilyen emberek vagy még inkább emberszerű lények – hiszen lehet-e bárkit embernek tekinteni, aki képtelen az együttérzésre, netalán compassio-ra? – képesek belerúgni a földön fekvő szerencsétlen embertársukba és azon kéjelegni, hogy az antidepresszánsokat szed és szenved. Bayer Zsolt, az emberi szenvedés mindannyiunk életében megjelenik, még a tiédben is. Ezt senki nem kerülheti el. Az olyan igaz lelkű és jóra törekvő emberek – ha nem is tökéletesek, de ki is lehetne az? – mint Hodász András emberileg épülnek és lelkileg erősödnek a szenvedés által. Tisztulnak és még nemesebbek lesznek.

Az olyanok viszont, mint te, akiket egy másik ember fájdalma, megtörtsége kárörömmel, perverz élvezettel tölt el, azok már ideát, a földi életükben bezárták magukat a saját poklukba, ahol belülről égeti őket a saját öngyűlöletük. Ezért kiabálnak annyit és olyan hangosan. Azért fröcsögnek, mert nem találnak feloldozást.

A szeretet gyógyít, el kellene kezdeni! Zsoltika, még te is megtanulhatsz újra embernek lenni! Lehet, hogy a mai nap az, amikor el kellene kezdened?”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!