Sorting by

×

Tízmillió forintnyi BKV-bérletet loptak el a felújítás alatt álló városháza széfjéből

Tolvaj járt a budapesti városházán. Az enyveskezű ember nem is akármit nyúlt le, hanem tízmillió forintnyi BKV-bérletet – írta meg a Blikk.hu.

A rendőrség nyomoz az ügyben

Állítólag a felújítási munkák közben lovasította meg valaki a bérleteket a Főpolgármesteri Hivatal Humán Osztályáról. Erre pedig az illetőnek azért volt lehetősége, mert az építési munkák közben több alkalommal is áramkimaradás volt az épületben.

Az áramszünetek alatt pedig – információink szerint – a mágneskártyás széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált. A bérletek így könnyen hozzáférhetővé váltak, és ahogy mondják, alkalom szüli a tolvajt, ami ebben az esetben is így lehetett.

A Blikk úgy tudja, a nagy mennyiségű bérlet eltűnését április 27-én vették észre, a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai pedig azonnal feljelentést is tettek.

A városházi forrás megerősítette a lopást

A tettes olyan éves BKV-bérleteket emelt el a széfből, amelyek havi szelvényekkel voltak ellátva. Úgy gondolják, a tolvaj értékesíteni akarja a bérleteket, mert más, nehezen eladható dolgokat nem vitt el a széfből.

– A bérletek sorszámait természetesen leadták a BKK-nak – tette hozzá forrásunk –, ezért az ellenőrök könnyen kiszűrhetik az ellopott és illegálisan eladott darabokat, ami után a bérlet használójának büntetést kell majd fizetnie. Hogy a városházának újra meg kell-e vennie a bérleteket, vagy találnak valamilyen más megoldást, arról tudomásunk szerint most egyeztetnek a BKK-val.

Hivatalos tájékoztatásként ezt küldték a Blikknek

„A Főpolgármesteri Hivatal munkatársai április 27-en délelőtt észlelték egyes munkatársak bérletszelvényeinek az ezek őrzésére szolgáló helyiségből történő eltűnését, amiről a Hivatal haladéktalanul értesítette a rendőrséget. Ismeretünk szerint a rendőrség megkezdte a vizsgálatot, és az eset miatt természetesen belső vizsgálat is indul. A folyamatban levő rendőségi nyomozásra tekintettel további információt jelenleg nem tudunk adni. A bérletek pótlása már folyamatban van.”

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon azt válaszolták a lapnak, hogy a Főpolgármesteri Hivatal feljelentése alapján szerdán lopás gyanúja miatt elrendelték a nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Mást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölhetnek.

Hozzátették: a kár megállapítása az eljárás tárgyát képezi

Forrás: Blikk.hu

Budapesti hétköznapok

átver

Egy hozzászólás itt: “Tízmillió forintnyi BKV-bérletet loptak el a felújítás alatt álló városháza széfjéből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.