Connect with us

Banánköztársaság

2023. december 12-13.: az “orbániai jogállam” nagy napjai!

Megosztás

Tegnap óriásit lépett előre az “orbániai jogállam” megerősítésében a “parlament” és a “kormány”: immár teljes joggal követelhetik amagyaremberek nevében az EU-tól a “nekünk” járó zsozsót!

Megosztás

Tegnap óriásit lépett előre az “orbániai jogállam” megerősítésében a “parlament” és a “kormány”: immár teljes joggal követelhetik a magyaremberek nevében az EU-tól a “nekünk” járó zsozsót!

Módosították, tizenkettedszer a “gránitszilárdságút”:

  • lényegében betiltották a katonák szakszervezeti védelmét; módosították az önkormányzati választási “törvényt”, az itt már régen megszokott “alapos társadalmi vita” után.
  • Létrehozták a “jogalkotói” szándéknak megfelelően homályos hatáskörrel felruházott “Szuverenitásvédelmi Hivatalt”, az Orbán-éra töketlen ÁVH-ját – valódi feladata vélhetően a félelem légkörének “feldúsítása”: alapos okkal nevezhető tehát a “jogszabály” fasiszta terrortörvénynek.

Ha tagjai maradunk az EU-nak, az említett módosítások nem lesznek hosszú életűek – az Európai Bíróság nyilván elkaszálja őket. Sebaj! – ha a 2024-es választásokig élnek, már megérte a maffiának. S addig bizonyosan élni fognak. Utána meg majd hoznak új, nekik tetsző rendeleteket, módosításokat, “törvényeket” – bármit, egészen addig, ameddig amagyaremberek hatalmon tartják őket.

Ettől – és minden mástól – függetlenül azért meg kellene támadni a zalaptákolmány-bíróságon is…

  • Nem mellékesen a “kormány” megakadályozta, hogy az EU megkezdje Ukrajnával a csatlakozási tárgyalásokat.

Szóval valóban nagy napokat élünk:

Orbánia ország-világ előtt újólag igazolta, hogy latorállam! Olyan kétharmados latorállam, amellyel mindeddig az EU-nak nem volt dolga – de azért e hosszú idő alatt csak megismerhették volna, csak megtanulhatták volna, hogy Orbániával nem érdemes, nem is nagyon lehet egyezkedni. Hosszú évek óta belénk beszélt, képünkbe hazudott “veszélyhelyzetekben” garázdálkodik a hatalom. Ezekre hivatkozva utasít, rendelkezik naponta vagy akár óránként a Keresztapa: egy tollvonással megszüntet, létrehoz, és milliárdokat oszt szét vagy von el. Törvényes jogaiktól is megfosztja a rakoncátlankodókat…

Az EU-ban mostanában valami “előrelépésről” beszélnek, ami a “jogállamiságot” illeti. Lehet, Brüsszelben tényleg látni vélnek valamit, de itthon tudjuk: a helyzet napról napra romlik.

Azt mondják például, hogy az igazságszolgáltatásban teljesítették az EU kívánságait…

Lehet – de változott ettől valami? Ha igen, hát csak romlott minden

Korábban “27 mérföldkőről” volt szó, amelyeknek együtt kell megfelelni – a valóságban azonban – legalábbis itthonról úgy tűnik – a hatalom egyre jobban elvadul. Talán vigasztaló arra gondolni, hogy már nem lehet olyan nagyon messze a vég – de az EU mintha igyekeznék meghosszabbítani az orbániai önkényuralmat: vezetőivel bájolognak, mintha demokraták volnának, és újólag finanszírozni készülnek a veszélyhelyzetes önkényt.

Vessünk egy pillantást mondjuk az egyetemi alapítványokra: “teljesítették” az EU kívánságát – de érdemben változott bármi is? Az egyetemek fideszesek maradtak, az autonómiát pedig csak hazudják – mint annyi minden mást. (Az egyetemek és az egyetemi ifjúság magatartása – a Vidnyánszkyék által szétvert SZFE kivételével – alighanem az Orbán-korszak legszégyenletesebb története.)

Tényleg nem lehet látni, hogy Orbánia teljes gátlástalansággal hazudik; hogy amit “egyeztetésnek” nevez, valójában átverés..?
Hogy a rendszer leglényege a hazudozás, a hecckampányok sorára épített folyamatos uszítás, a választási és mindenféle csalás..? Hogy a rezsimnek juttatott minden euróval a maffia rablásait, és “Brüsszel”-ellenes, gyurcsányozó, sorosozva zsidózó hecckampányait is finanszírozzák..?

Ady Endre már annyi mindent megírt rólunk…

Komp-ország, Komp-ország, Komp-ország: legképességesebb álmaiban is csak mászkált két part között: Kelettől Nyugatig, de szívesebben vissza.

Ideálisták és gonosztevők összeálltak, álság levegő-köveiből várakat csináltak, teleujjongták a világot, hogy a Kárpátok alatt kiépült Európa.

A nagy Humbug nem Európának ártott meg, a hazugságot itthon hitték el.

Lehet, hogy Ady korában valóban voltak idealisták, akik gonosztevőkkel álltak össze. Mára a helyzet súlyosan megromlott: a hatalom környékéről is régen eltűntek az idealisták…

Szerző