Connect with us

Kerítésen innen

2024, Magyarország: azt képzeli a regnáló, ha töröl egy cikket ifj. Orbán Győzőről, akkor az abban leírtak meg sem történtek

Megosztás

Ifj. Orbán Győző és „K. Endre” kapcsolatát bemutató írást egyik pillanatról a másikra törölték a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldaláról.

2024, Magyarország: azt képzeli a regnáló, ha töröl egy cikket ifj. Orbán Győzőről, akkor az meg sem történt
Megosztás

Mostanság sokat hallani Rogán Antalról, akit a média tudoraként állítanak be, akinek tudta nélkül a „fű sem nő”. Ennek tudatában felettébb árulkodó, ahogy az ifj. Orbán Győző és „K. Endre” kapcsolatát bemutató írást egyik pillanatról a másikra törölték a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldaláról.

Ha Rogán az „ász”, akkor képzeljék, milyen a többi…

Mint arról elsőként a Media1 beszámolt hétfőn, letörölték a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) weboldaláról azt a 2016-ban, kommunikációs munkatársuk által készített „Ha a földhöz vágnak, újra fel kell állni” című cikket, ami arról szólt, hogy ifj. Orbán Győző (Orbán Viktor miniszterelnök testvére) és Böjte Csaba szerzetes szorosan együttműködött Kónya Endrével (K. Endre) és a bicskei gyermekotthonnal, illetve a NIKÉ SE-vel, mivel közösen szerveztek birkózómeccseket a gyerekeknek.

Időzítés

A témával kapcsolatos hosszú cikk és a kapcsolódó fotógaléria épp akkor vált elérhetetlenné, amikor a Media1 kérdést küldött Havasi Bertalannak, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnökének, hogy megtudjuk, szerepelhet-e a kormányfő testvérének, ifj. Orbán Győzőnek, illetve egy hozzá kötődő sportegyesületnek a neve a bicskei gyermekotthonhoz kapcsolódó valamely dokumentumban. Havasi hétfő délelőtti kérdésünkre nem reagált, de az SZGYF weboldaláról eközben épp ekkor eltűnt a cikk, amiben előzőleg még együtt szerepelt a bíróságok által jogerősen pedofil-bűncselekményben bűnsegédként elítélt K. Endre igazgatóhelyettes neve és ifj. Orbán Győző, valamint Böjte-atya. Ugyanis ifj. Orbán Győző mint a birkozószövetség egyik vezetője birkozómeccseket szervezett az otthon lakói számára, és Böjte atya csapatával határon túlról hozott gyerekeket.

Hogy is van ez?

A Media1 azonnal kérdést küldött tegnap az SZGYF sajtókapcsolati e-mail címére, hogy miért tűnt el az említett cikk és egy újabb kérdést Havasinak is küldtünk, hogy a cikk eltávolításának okáról érdeklődjünk, de egyikük sem válaszolt hétfőn. Ma, kedden délben, azonban az SZGYF egyik, nevét nem vállaló munkatársa, a hivatalos sajtókapcsolati e-mail címről választ küldött lapunknak, amiben állítólagos arculatváltásra hivatkozik a Gyermekvédelem a cikk eltávolításának okaként. Ezt írják:

„Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Elektronikus úton érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 2023. szeptember 28-án arculatváltásba kezdett. Ennek részeként folyamatosan végzi honlapja tartalmának felülvizsgálatát, aktualizálását, az öt évnél korábban közzétett megjelenések archiválását.

Válaszadásunkig 791 közzétételt archiváltunk – többek között az Ön által kérdezett írást. Amennyiben igényli, úgy természetesen rendelkezésére bocsátjuk a 2016. február 29-én közzétett „Ha a földhöz vágnak, újra fel kell állni. Hódít a birkózás a gyermekotthonokban” című közlést, melynek hozzáférhetőségét – az előzőekre tekintettel – honlapunkon nem állítjuk vissza.

Üdvözlettel:

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
1132 Budapest, Visegrádi utca 49.
W: szgyf.gov.hu
T: +36-1-769-1704
E: sajto@szgyf.gov.hu”

Arculatváltás törléssel, pont a miniszterelnök sajtósának küldött kérdéskor?

A Media1 ezek után még visszakérdezett egy újabb üzenetben, hogy hogyhogy pont a miniszterelnök sajtósának küldött kérdésünkkor vált elérhetetlenné az írás az állítólag már tavaly óta tartó arculatváltás miatt, illetve megkérdeztük azt is, hogy egy arculatváltás miatt miért is kellene cikkeket elérhetetlenné tenni, de erre egyelőre nem válaszoltak.

Ha az SZGYF jelentkezik érdemi válasszal, arról hírünk frissítésével később még beszámolunk. Addig is, akit érdekelnek az ügy előzményei és a letörőlt cikk, a Media1 szerencsére lementette azt, így ide kattintva elolvasható.

Csak úgy….

Mostanság dívik az előéleteltüntetés. Nemrég a szuverenitásvédelmis Lánczi Tamás gondolta úgy, hogy „arculatot vált”:

Szerző