Sport

Az Európa Liga csoportkörében itthon kezd a Ferencváros, a cél a Puskás Aréna!

Európa Liga

A Ferencváros házigazdaként a török Trabzonspor ellen kezdi szereplését a labdarúgó Európa Liga csoportkörében.

A Ferencváros az AS Monacóval, a Trabzonsporral és a Crvena zvezdával került azonos négyesbe a labdarúgó Európa Liga sztambuli sorsolásán

A H csoportba besorolt zöld-fehérek sorozatban negyedik alkalommal érdekeltek európai kupasorozat főtábláján: 2019-ben, tavaly és idén az Európa Ligában, 2020-ban a Bajnokok Ligája csoportkörében játszottak.

A kvartettek felét a Puskás Arénában május 31-én sorra kerülő finálé nagykövete, a 97-szeres válogatott Gera Zoltán húzta ki.

Az európai szövetség által szombaton nyilvánosságra hozott program szerint a török bajnoki címvédő az első fordulóban, szeptember 8-án látogat Budapestre. A folytatásban a Monacóval, majd a szerb Crvena zvezdával találkozik az FTC, a csoportkört pedig a Trabzonspor otthonában zárja november 3-án.

A nyolc darab négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat.

A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.

A nyolc négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat.

A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.

Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója a közmédiának elmondta, rendkívül attraktív, sportszakmai szempontból érdekes csoportba kerültek: 

“A csoportunk erejét mutatja, hogy három bajnok szerepel benne, véleményem szerint a második és a negyedik kalapból is lehető legerősebb ellenfelet kaptuk a Monaco és a Trabzonspor személyében. Bízunk benne, hogy versenyképesek leszünk, és pontokat tudunk majd gyűjteni úgy, hogy akár a továbbjutás is benne lehessen.”    

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója megjegyezte, rendkívül kiegyenlített a csoport, amelyben nincs igazi sztárklub, így egyik riválisra sem lehet azt mondani, hogy “nem elkapható”.

A Ferencváros programja a H csoportban

Szeptember 8., csütörtök:
Ferencváros-Trabzonspor (török) 21.00

Szeptember 15., csütörtök:
AS Monaco FC (francia)-Ferencváros 18.45

Október 6., csütörtök:
Crvena zvezda (szerb)-Ferencváros 18.45

Október 13., csütörtök:
Ferencváros-Crvenza zvezda 21.00

Október 27., csütörtök:
Ferencváros-AS Monaco FC 21.00

November 3., csütörtök:
Trabzonspor-Ferencváros 18.45

Az Európa Liga döntőjét a Puskás Arénában rendezik május 31-én

Forrás: Fradi.hu / MTI / UEFA

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Az RB Leipzig a címvédő Real Madriddal került egy csoportba

VK – SPORT

About Author

Szólj hozzá!