Csúcsok csúcsa: Novák Katalin a (demográfiai) “csúcson”!

Megkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai csúcs, amin a csúcsnő alighanem a magyar Novák Katalin lesz, mivel ha nem is minden meghívott, de minden  főszereplő férfi, ezzel kicsit ellentmondva a kormány törvényi családmeghatározásának, amely szerint a család egy apa és egy anya, azaz egy férfi és egy nő. Persze sajnos messze nem a  Claude Lelouch-i értelemben – ha valaki emlékszik még az éterien szép filmre. Itt és most a jelen valóságának nagyon kemény szelete kerül reflektorfénybe.

Szavakból épített paraván

“Érdemes-e fenntarthatóságról beszélni, ha nem születik elegendő gyermek? Mit mond a tudomány és mit közvetít a média? Milyen szerepe van az ideológiának a család és a környezetvédelem megítélésében? Vajon az afrikai nemzetek kihívásait a magas születésszám, vagy a hiányos infrastruktúra okozza? Mit tehet Európa a demográfiai válság korában? Többek között ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük idén a választ. Magyarországon a közösség építőköve a család. A 2010 óta hivatalban lévő magyar kormány családbarát politikát folytat, és ennek jegyében mára számtalan olyan intézkedés született, amely nem csak kiáll a családi értékek mellett, hanem támogatja a családalapítást, megvédi a hagyományos családokat, és valamennyi állampolgár számára esélyt ad a kiteljesedett, boldog családi életre”- írja a magyar családügyi miniszter a Demográfiai Csúcs honlapján, ám

a meghívottak mind a radikális jobboldal képviselői, így nem sok jó várható attól, ha ők most “jól” kibeszélik magukat.

Csak néhány név az előadók közül….

Aleksandar Vučić Szerb Köztársaságielnök Janša szlovén miniszterelnök, Köves Slomó vezető rabbi, Marke Penc volt amerikai alelnök, Milan Krajniak munka-, szociális- és családügyi miniszter, Szlovákia, és ki ne hagyjuk még néhány magyar nevet sem. Orbán Viktor miniszterelnök, aki a beszédében már rá is fordult pártja és kormánya választási útjára, és migránsozott egy nagyot, méghozzá szétterítve gondolatai hatókörét egész Európára, amelyet mint tudjuk csak ez az apró nemzet véd hősiesen. Jön még és biztos szépeket mond -csak értsék a motyogó hadarását- Palkovics László miniszter, és a kormány ideológiai kisökle, Orbán Balázs miniszterhelyettes is, és ahogy azt mondani szokás: “még sokan mások”.

Persze néhány “dísznő” is felbukkan az előadók között álljon itt csak egy sziklaszilárd asszony neve Schmidt Mária.

Bűnözők kongresszusa

A fenti címen tette közzé bejegyzését a konferenciáról Szűcs R. Gábor volt diplomata:

Nagyon örülök, hogy (a korrupcióért börtönviselt Janša mellett) demográfia konferencia meghívottak között ott van Aleksandar Vučić, aki szerint minden szerbért száz bosnyákot kell megölni, s aki a srebrenicai mészárlás Koszovó parlamentje általi elítélését a szerbek elleni támadásnak minősítette. Utóbbiak kifejezetten bizonyos demográfiai problémák sajátos megoldását szolgálták.

A nők nevében

Nem csoda ezek után, hogy a nők nevében és a családok védelmében megszólalt közösségi oldalán Dobrev Klára, a DK miniszterelnökjelöltje is, akinek gondolatai még akkor is érdekesek, ha lehántjuk róluk a kampány rákényszerítette mázt:

“Orbánék demográfiai csúccsal készülnek a választásra. Fontos ügy, semmi kétség. Ennek megfelelően nagy hatalmú embereket hívott meg: Orbán mellett felszólal Donald Trump alelnöke, Mike Pence, Andrej Babiš cseh kormányfő, Aleksandar Vučić szerb elnök, Janez Janša szlovén kormányfő és Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagja is.

De nézzétek csak, mi a közös a felszólalókban? Minden neves meghívott férfi. Ezek az urak bizonyára úgy vélik, nekünk, nőknek semmi közünk a demográfiához, a születendő gyerekekhez?

Mike Pence még indianai kormányzó korában aláírt szigorítást célzó abortusztörvénye alkotmányellenesnek minősítte a bíróság. Ezek az urak akarnak demográfiáról beszélni? Vagy az az Orbán Viktor, aki saját szavai szerint nőügyekkel nem foglalkozik?

Na, ezt már nem! Gyerekekről, de nők nélkül? Kizárt dolog!

Az általam vezetett kormánynak is szívügye lesz a demográfia. Ám Kormányozni csak úgy lehet, ha minél több ember véleményére vagyunk figyelemmel. Orbánék nem kíváncsiak a nők véleményére. Mi viszont rengeteg férfi és rengeteg nő véleményére vagyunk és leszünk kíváncsiak. Így fogunk kormányozni! “

(Kép: Novák Katalin közösségi oldala)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

demográfia

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 thoughts on “Csúcsok csúcsa: Novák Katalin a (demográfiai) “csúcson”!

  • 2021.09.24 at 15:08
    Permalink

    Családokról beszélnek, sok gyereket akarnak, de sajnos sok-sok magyar gyerek külföldön születik.
    Érdekes módon az intézeti gyerekeket ez a kormány nem nézi semmibe. A napi ötszöri fejkvótájuk 680 ft körül van. Azért azt megnézném, hogy Novák ebből vajon milyen kaját állítana elő? A kormány válasza a gyerekek fejkvótájára az, hogy az intézmények felemelhetik az összeget, a dolog ott hibázik, hogy nincs miből. Száz szónak is egy a vége, ennek a kormánynak annyi szociális érzékenysége van, mint egy marék molylepkének

  • Pingback: Salvini szerint a magyar családpolitika Olaszországban is működhet - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.