Félázsia – Országismertető

Választott vezetőnk évekkel ezelőtt Félázsiának nevezte a hazánkat. Utánanéztünk, hogy mit kell tudni Félázsiáról.
[mnky_ads id=”3427″]

Államformája: demokratikus diktatúra.

Az ország élén a nép által választott örök és megbonthatatlan Kedves Vezető áll.

Területe: az elmúlt évtizedekben nem változott, bár lenne rá igény.

Földrajzi fekvése: Európa közepén, Kelet és Nyugat között félúton helyezkedik el, a megújuló áramlatok hatására hol erre, hol arra sodródik. Miután az ország élén álló Kedves Vezető szerint Európa hanyatlik, napjai meg vannak számlálva és a szakadék szélén tántorog, (a régi vicc szerint mi egy lépéssel előbbre járunk). Ázsia felé veszi az irányt.

Fizetőeszköz. Hivatalos fizetőeszköz a forint, amelynek árfolyamát az ország vezetői rugalmasan változtathatják. Ha a Kedves Vezető, vagy a nép szövegkörnyezetében Eltolcsyként ismert Matolcsy György megszólal, a forint gyengül, ha szabadságon vannak, erősödik.

Beszélt nyelvek. Félázsia hivatalos nyelve az Orwell könyvéből megismert újbeszél. Az újbeszél nagyon hasonlít a magyarhoz, csak a szavak jelentése más, mint a 2010 előtt használt magyar nyelvben. Valamit megvédeni például újbeszélül azt jelenti, hogy elvenni, ellopni, megszüntetni. Az azonnali és radikális adócsökkentés adóemelést jelent, az egymillió új munkahely közmunkát, a fülkeforradalom valójában a falka forradalma, az unortodox gazdaságpolitika pedig a minden realitást nélkülöző gazdasági ámokfutás.

Társadalmi viszonyok. Félázsiában oligarchák nincsenek, mert a fülkeforradalom elűzte őket. A bűnözés megszűnt, ugyanis két hét alatt felszámolták, a bankok uralma megtört, Brüsszel nekünk nem diktál, Soros nem nevet a végén, a migránsok nem vehetik el a munkánkat. Nem leszünk gyarmat.

Etnikai összetétel. Félázsiában magyarok és magyarabbak élnek. A magyarabbak magukat magyarnak mondják, ezzel különböztetik meg magukat azoktól a magyaroktól, akik nem magyarabbak. A nem magyarabbak szintén magyarnak vallják magukat, ám a magyarabbak szerint ők nem magyarok, hanem idegenszívűek, és nemzetárulók. Élnek az országban pirézek is, de őket a lakosság nagy része nem kedveli.

Gazdaság. Félázsia fejlett gazdasággal rendelkezik, az egy főre eső unortodox politikát tekintve világelső, Európa és a világ irigyli a tündérmesének nevezett magyar csodát. Meghatározó termékek az ősmagyar agysebészet, a fogturizmus, a görögdinnye, valamint a hungarikumként kezelt Coca-Cola.

Pártok. Félázsiában többpárti egypártrendszer van.

Vallás. Félázsiában vallásszabadság van, ennek megfelelően egyetlen vezető vallás elfogadott: a Fidesz iránt érzett feltétlen és kontroll nélküli lojalitás.

Állatvilág. Félázsiában jelenleg két honos állat él, a turul, és a páva. A turul ősi magyar madár, külső megjelenésében a sashoz hasonlít, és leggyakrabban szobor formájában fordul elő. A páva főként állatkertekben látható, tollazata szép, tánca a Kedves Vezető tárgyalási stratégiájában is tetten érhető.

Társadalmi mobilitás. Félázsia szabad ország, ahol mindenki szabadon mozoghat: ott él, ott vállal munkát, ahol tud.

Életszínvonal. Félázsiában az életszínvonal folyamatosan növekszik, s bár jelenleg még nem éri el azt a szintet, amelyet hamarosan meghalad, a kilátásokat bíztatónak mondják.

Oktatás. Félázsiában az oktatás mindenki számára ingyenes, de fizetni kell érte.

Nemzetközi kapcsolatok. Félázsia minden országgal baráti kapcsolatokra törekszik. Nemzetközi tekintélye már most is számottevő és folyamatosan növekszik, aminek jele az is, hogy számos ismert és tekintélyes politikai vezető fordul meg az országban. Nemrégiben például Donald Trump amerikai elnök egyik volt iskolatársának közeli névrokona érkezett turistaként a Balatonra, egy Angel Merkel német kancellárra hasonlító párizsi takarítónő pedig a budapesti Halászbástyán gyönyörködött a panorámában. De volt már itt Vlagyimir Putyin egykori óvónőjének nagyobbik unokája, és Kim Dzsong Un egyik hasonmása is érvényes meghívással bír.

Éghajlat. Félázsia éghajlata európai, de már folyik az egyes éghajlati viszonyok átnevezése. Hamarosan megszűnik a napi középhőmérséklet, utóbbi neve a tervek szerint népi középhőmérsékletre változik.
[mnky_ads id=”3427″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük