Főváros kontra kormányhivatal 0:1 után félidőben 1:1 – lesz-e mégis krízisszálló a városházán?

A Fővárosi Törvényszék új eljárásra kötelezte kedden a fővárosi kormányhivatalt a Városháza Gerlóczy utcai szárnyába tervezett krízisszálló megnyitását tiltó határozata miatt – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

Botot a küllők közül?

Karácsony Gergely főpolgármester még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött úgy, hogy a fővárosi önkormányzat Gerlóczy utcai, kihasználatlan szárnyában a korábban tervezett Budapest Galéria helyett átmeneti krízisszálló lesz kialakítva – emlékeztettek az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Mint írták, az ehhez szükséges munkálatok már majdnem teljesen elkészültek, amikor a fővárosi kormányhivatal műemlékvédelmi okokra hivatkozva megtiltotta, hogy az épületben hajléktalanszállót alakítsanak ki.
Ezt a kormányhivatali döntést támadta meg a bíróságon a fővárosi önkormányzat, mert nem látta megalapozottnak és valós indoknak a műemlékvédelemre hivatkozó tiltó határozatot, hiszen az épület állaga, műemlékvédelmi jellege nem sérült volna az ellátó kialakításával és megnyitásával.
A fővárosi önkormányzat üdvözli a törvényszék döntését és arra számít, hogy az átmeneti hajléktalanszálló minél hamarabb megnyithat, most, amikor arra a legnagyobb szükség van – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

 

Kapcsolódó

krízisszálló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük