Szintike, a tíz esztendős autóversenyző

Adott egy rally autó, egy szép szemű, még „csókolom-ot köszönő leány, Vékony Szintia, aki magabiztosan terelgeti autóját hazai versenyeken. A kislány az autók megszállottja.

Autó, sebesség, izgalom

Na szóval, fogjunk interjú alanyt lasszóval, avagy csapjunk Szintike a lecsóba! Mesélnél arról, hogy miként is csöppentél bele az autósport világába?

– Sziasztok! (Csókolom!) Üdvözlöm a portál olvasóit. Tíz éves vagyok és két esztendeje vezetek versenyautót. Apukámmal sokat jártunk rally- és gyorsasági versenyekre és kiállításokra. Gokartozni csak hobbi szinten szoktunk apával. Ebből is nagyon sokat tanulok. Amit igazán szeretek: az autók, az izgalom a versenyen és a sebesség.

Ilyen fiatalon még ugye tanuló az ember gyereke. Miként tudod az autósportot összeegyeztetni a tanulással? Milyen diák is vagy?

– Egyelőre nem zavar be a kettő egymásnak. Negyedik osztályos és kitűnő tanuló vagyok. Imádom a matematikát, versenyekre is járok.

Ki szokott neked navigálni, szerelni, és vezetési tanácsokkal ellátni?

– Apukám a navigátorom. Az autóimat is ő szereli, és tőle tanulok mindent, ami az autóversenyzéshez szükséges.

Milyen autókkal versenyeztél eddig? Ha jól tudom, most egy számodra új kocsiba fogsz beülni az elkövetkező versenyeken.

– Az első autó, amivel vezetni tanultam, egy kis Suzuki volt. Később megkaptam a csajos autómat, ami egy Toyota Celica volt.  Majd apa épített egy Golf II. GTI-t. Ezzel már a dobogón is eredményeket értünk el. Nekem azonban a mezőnyben gyengének bizonyult , ezért apa a 2018-as szezonra épített egy 205-ös GTI Peugeot-ot, amelynek a motorját, fékjét és a futóműve teljesen más autókból autókból hozta össze. Szerintem izmos kis kocsi lett.

Egy kislány nagy terve

Új autó, új kihívások? Mi a terved 2018-ra? Milyen bajnokságban kívánsz megmérkőzni vele?

Szeretnék kategóriában szintet lépni, és a csapattal az FRT Kupán a bajnokságot is megnyerni!

Vendégszerző: Hajósi Miklós

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük