Hadházy kiskátéja arról, hogyan lehet építési engedélyt szerezni 2020 Magyarországán

A képen Witzmann Mihály gazda (siófoki fideszes országgyűlési képviselő) közalkalmazott és aranykalászos gazda feleségének BOROSPINCÉJE látható. A „borospince” Balatonlelle külterületén fekszik, 127 négyzetméteres. A szőlőbirtok parányi (1700 nm), de ezt kárpótolja a pazar balatoni panoráma.

A fenti adatokat és a fotók egy részét maga Witzmann képviselő közölte

egy indulatos posztjában, miképpen azt is, hogy a frissen épült nyaraló (vagyis „borospince”) havi 150 ezret kereső közalkalmazott felesége nevén van, ezért nem látható a vagyonnyilatkozatában.

FIGYELEM! Ez a poszt nem elsősorban arról szól,

hogy pont az ilyen felbukkanó ingatlanok miatt nem engedi a Fidesz nyilvánossá tenni a családtagok vagyonnyilatkozatát. Arról sem, hogy a házastárs közalkalmazotti fizetése mellett még a képviselői fizetésből is nagyon-nagyon takarékoskodni kellett a 35-40 milliós beruházáshoz – már ha rejtett jövedelemmel nem rendelkeztek.

Ami miatt viszont kicsit is normális viszonyok között egy képviselőnek azonnal le kellene mondania, az hatóságot megtévesztő és a jogszabályokat megtévesztő ügyeskedés, ahogyan a képviselő felesége a telket és a nyaraló („borospince”) építési engedélyét megszerezte.

Azt kell tudni, hogy elméletileg külterületen termőföldet csak „gazdák” vásárolhatnak,

arra épületet csak mezőgazdasági céllal építhetnek ugyanők. Valóságos iparág jött létre viszont arra a kegyes csalásra, hogy az „aranykalászos gazda tanfolyam” elvégzése után bárki vehet külterületen földet/telket. (Ez a cég pl. kifejezetten pofátlanul henceg is ezzel a hirdetésében. Aztán már csak gazdasági célú épületre kér engedélyt és a hatóságot kijátszva megépíti a kacsalábon forgó palotát a magyar anyaföldön.

;

Witzmanné ennél is tovább ment,

a közalkalmazotti státusz mellett bejelentkezett egyéni vállalkozónak és néhány hónapig borszőlő és almatermesztést jelölt meg profilként. Sajnos gazdászi karrierjét 3 hónap után fel is függesztette.

A cégadatbázis szerint van még résztulajdonában egy Napfény Kft. nevű vállalkozás, ez 5 éve létezik és papíron szintén borászattal foglalkozik, de nem túl sikeres, mert minden évben 0, azaz nulla forint a bevétele.

A helybenlakó, fiatal gazdák nemcsak, hogy megvehetik a termőföldet, de elővásárlási joguk is van…Innen pedig már csak egy lépés a hatóság megtévesztés, hogy gazdasági épületre kér engedélyt. Van ott tényleg egy kis pincécske, fölötte pedig egy tekintélyes nyaraló, örökpanorámával.

Az, hogy ezt a csalást sokan csinálják, nem mentség

Részegen is sokan vezetnek, mégsem szép dolog. Witzmann nem fog lemondani, sőt, indulatos, hetyke posztban fog védekezni, ahogy megszoktuk. Tudja, hogy a propagandasajtó uralásával a Fidesz az emberek 80 százaléka elől elrejti ezt a stiklit és persze tudja, hogy ezeknél sokkal nagyobbakat is csaltak már elvtársai.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük