SportKiemelt hírek

Hanga Ádám is Kecskeméten készül

Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfi kosárlabda-válogatott.

A nemzeti csapat keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a szövetség elnöke és Ivkovics Sztojan aláírta a szövetségi kapitány szerződéshosszabbítását, melynek értelmében a szakvezető a 2022-re halasztott Európa-bajnokság végéig marad a posztján. A szakember januárban lemondott, miután edzői feladatot vállalt Kaposváron, amit elvileg kizárt a kapitányi szerződése.

“Soha nem volt kétséges, hogy Sztojan remek csapatot rakott össze, a magyar válogatott rég nem látott sikereket ért el az irányításával” – jelentette ki Szalay Ferenc. “Mostanra elhárult minden akadály a hosszabbítás elől, és a csapatnak komoly lehetősége van arra, hogy ismét kijusson az Eb-re. Külön örülök, hogy Hanga Ádám is csatlakozott a kerethez.”

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány elmondta, örül az új szerződésnek, és annak is, hogy sorozatban a nyolcadik éve készülnek Kecskeméten.

“Nagyszerű dolog, hogy az U20-as válogatottal együtt edzünk, akik Hanga Ádám vagy Vojvoda Dávid személyében láthatják, hogy hová juthatnak el. Nagyon jó újra látni a csapatot az elmúlt nehéz hónapok után.”

A Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia sportcsarnokában gyakorol társaival Hanga Ádám, a Barcelona légiósa is, aki klubkötelezettségei miatt év közben nem tud a válogatott rendelkezésére állni.

“Köszönöm, hogy itt vagyok, itt lehetek!” – vette át a szót az FC Barcelona klasszisa, Hanga Ádám

“Örülük, hogy le tudtam jönni, együtt lehetek a srácokkal, mert erre sajnos sokszor nincs lehetőségem. Lélekben és az internet segítségével persze tartom velük a kapcsolatot, követem őket, próbálom minden mérkőzésüket élőben nézni, és szurkolok nekik. Azt gondolom, hogy az elmúlt években nagyszerű munkát végeztek, az eredményekben is meglátszódik, hogy sikeresek. Remélem, hogy valamilyen szinten learathatom ennek a babérjait, és egy újabb Európa-bajnokságon csatlakozhatok majd a csapathoz. Szeretnék minél többször itt lenni velük, és nemcsak lélekben, hanem testben is.”

Horváth Péter, Vojvoda Dávid, Ivkovics Sztojan, Szalay Ferenc és Hanga Ádám. Fotó: MOKSZ

Az Alba Fehérvár kiválósága, Vojvoda Dávid elmondta:

Nagyon várták ezt az időszakot a több hónapos kényszerpihenőt követően

“A többiek nevében is beszélhetek: nagyön örülünk, hogy a szövetség és Sztojan megállapodtak egymással, és együtt folytathatjuk a munkát. Számomra nem is volt kérdés, hogy Sztojan maradni fog – örülök, hogy erre az ügyre ilyen gyorsan pont került.” – mondta Vojvoda.

Kiemelte azt is, hogy készülnek a következő Eb-selejtezőre, amelyet Ausztria ellen vív majd nemzeti csapatunk.

“Az egy nagyon fontos mérkőzés lesz majd. Ha ott sikerülne győzelmet aratnunk, akkor úgy érzem, hogy fél lábbal már kint is lennénk a következő Európa-bajnokságon. Éppen ezért mindent meg fogunk tenni a sikerért.” – folytatta a magyar válogatott egyik vezéregyénisége.

A nemzeti csapat a 2021-ről 2022-re halasztott kontinenstorna selejtezőjében érdekelt Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával egy csoportban, amelyet két forduló után hibátlan teljesítménnyel vezet: februárban a favorit Szlovéniát hazai pályán, majd Ukrajnát idegenben verte. Novemberben a magyarok az osztrákokhoz, majd a szlovénokhoz látogatnak, a kvalifikáció jövő februárban további két mérkőzéssel zárul.

A válogatott jelenlegi kerete

Eilingsfeld János, Szabó Zsolt, Vojvoda Dávid, Perl Zolán, Váradi Benedek, Benke Szilárd, Horti Bálint, Pongó Marcell, Ferencz Csaba, Somogyi Ádám, Fazekas Máté, Karahodzsics Kemál, Hanga Ádám, Golomán György

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: MOKSZ/MTI

About Author

Szólj hozzá!