Nem jó lenni sumák macedón politikusnak – örizetbe veszik őket, mielőtt megszöknének

Felébredtek a macedón illetékesek és sorban csukják be a gyanúba keveredett politikusokat, nehogy kedvet kapva főnökük frappáns megoldására és ők is Magyarországra szökjenek politikai menedékkérőnek.

Hányan férnek el Orbánnál?

Le a kalappal a magyar miniszterelnök előtt, aki megnyitotta dácsáját a menekültek, vagyis egy menekült előtt! Úgy tűnik, hamar híre ment, hogy egycsapásra menekültszeretőkké vált hazánk.

A macedón hatóságok szerdán őrizetbe vették Mile Janakieszki volt közlekedési minisztert és Kiril Bozsinovszkit, a kormány egykori főtitkárát, mert úgy ítélték meg, fennáll a veszélye annak, hogy Nikola Gruevszki volt miniszterelnökhöz hasonlóan ők is megszökhetnek az országból – közölte értesülését a Vesti.mk szkopjei hírportál.

Mindkét politikus Nikola Gruevszki kormányának a tagja volt korábban, és hivatali visszaélés miatt eljárás folyik ellenük azokban az ügyekben, amelyeknek az első számú vádlottja Gruevszki.

Lile Sztefanova,

a macedón különleges ügyészség ügyésze szerdán újságírókkal közölte:

Mile Janakieszkit és Kiril Bozsinovszkit kedd este fogták el, mert minden jel arra utalt, hogy Gruevszkihez hasonlóan meg akartak szökni Macedóniából. (…) a korábbi gyakorlattal szemben ezentúl, ha fennáll a veszélye annak, hogy bármelyik vádlott is megszökne, nem csak az útlevelét kobozzák el, hanem harminc napos előzetes letartóztatásba helyezik.

Nikola Gruevszki

2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont a héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Oliver Szpaszovszki

belügyminiszter – miután megerősítést kapott a magyar belügyi szervektől arról, hogy a volt miniszterelnök valóban Magyarországon tartózkodik – bejelentette: Szkopje Nikola Gruevszki kiadatását fogja kérni Budapesttől. Azt is elmondta, hogy Gruevszkinek nincs útlevele, ezért biztos, hogy illegálisan távozott Macedóniából.

(forrás: atv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük