Németh Szilárd, akiben túlárad a jó?

Németh Szilárd fideszes államtitkár, a közösségi oldalán számolt be arról, hogy nagy megtiszteltetés érte.

„Az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy első magyarként vehettem át a “Rosszat jóval győzd le” érmet lengyel testvéreinktől Jerzy Popieluszko emlékének őrzéséért.
Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ezt! Külön öröm számomra, hogy Popieluszko atya családja is jelen volt a jeles eseményen a kobylkai Szentháromság templomban, és hogy egy vérereklyével is megajándékoztak.”

Vérereklye és plecsni

A plakett átadásához kapcsolódó oklevelet az emlékbizottság tagjai közül – többek között – Jarosław Kaczyński, a lengyel kormánypárt elnöke, Mariusz Błaszczak védelmi miniszter, valamint Piotr Duda, a Szolidaritás szakszervezet elnöke írta alá.

Büszke magyar szívünk hangosabban dobog a hír hallatán. A csepeliek.blog.hu szerkesztői, akik még csak véletlenül sem vádolhatók azzal, hogy Németh a szívük csücske lenne, hangoztatták:

„Örülünk ennek a kitüntetésnek, gratulálunk is, mert ebből ráismerünk Csepel büszkeségére, jótevőjére. Némi bizonytalanságot csak néhány idézet okoz bennünk, de ezeket igyekszünk majd elhessegetni magunktól. „

Emlékeztettek arra, a lengyel kitüntetés nevét az adományozók a tragikus sorsú Jerzy Popiełuszko atya utolsó, 1984. október 19-i szentbeszédének legendás mondatából vették:

„Csak az képes legyőzni a rosszat, akiben magában is túlárad a jó, akinek gondja van arra, miként fejlődjön és miként gazdagodjon az istengyermekség emberi méltóságot meghatározó értékeiben. Gyarapítani a jót és legyőzni a rosszat azt jelenti, hogy gondot viselünk az istengyermekség méltóságára, saját emberi méltóságunkra. Az életet méltó módon kell megélnünk, hiszen csak egyetlen életünk van! Ma különösen sokat kell beszélnünk az emberi méltóságról…Torz az az eszme, amely csak erőszakkal tud fennmaradni. Az életképes eszme magával ragad, embermilliók követik önként.”

Szerényen megkérdezték,

Németh Szilárd legalább a kitüntetés után olvasta ezeket a sorokat? Nekik kétségeik vannak, nem feltételezik a Fidesz egyik, a szellemi képességeiről leginkább elhíresült nagyágyújáról, hogy erre vetemedett volna.

Mindenesetre a díj megosztotta a rezsibiztos facebook oldalának a látogatóit is. Egy részük gratulált, ha gonosz akarnék lenni, akkor ők az államtitkár rokonai, lekötelezettjei lehetnek. Voltak, akik tisztességesen, amúgy kurucosan osztották a mi Szilárdunkat, nem igazán voltak tekintettel a díjazott örömére. A teljesség igénye nélkül, két, hangulatában jellemző vélemény:

„Remélem mondtad az atyáknak hogy Magyarországon már több mint 70 ember fagyott meg ebben a szezonban, legtöbben a saját otthonukban, várva a rezsi támogatásra. Megint a kereszténységből akarsz politikai tőkét kovácsolni! „Isten nevét hiába szádra ne vedd! Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy! Ne lopj! Ne ölj!” Remélem magadra ismertél, te díszmagyar nagy keresztény. Ha van pokol, te ott fogsz bűnhődni..
„Soha nem adnék kezébe feszületet, ön nem érdemes rá kedves uram !!! Hova tart ez a keresztény világ.”

Ezek után már csak arra lennénk kíváncsiak,

milyen érdemeire tekintettel kapta a Fidesz frontembere a kitüntetést, vajon akik a díjról döntöttek, tisztában voltak-e azzal, hogy – legyünk finomak–nem a „legélesebb kés” a fiókban az első magyar, akit az elismerésre érdemesnek tartottak.

Ha a díj nevére gondolok, akkor talán logikus a kérdés, ki a rossz, és ki a jó? Ha még egy kicsit továbbgondolom, akkor vajon egy fideszes pártkatona tényleg a legméltóbb arra, hogy a jutalmazottak egyike legyen? Nem gondolom, hogy a díjazott eddigi „munkássága”, emeli a díj értékét. Sőt……

Ezt nehéz lesz ma überelni! Németh Szilárd megkapta a “Rosszat jóval győzd le” érdemérmet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük