Netanjahu odavan Orbánért – Ő tudja…..

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a CNN-nek adott interjújában kedden méltatta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az antiszemitizmus elleni fellépéséért. Ez különösen annak fényében pikáns, hogy aznap látott napvilágot a felmérés, miszerint elsők lettünk az antiszemitizmus-futamban.

Az érintettet nem zavarja a valóság ténye….

Az amerikai hírtelevízió az antiszemitizmus európai erősödését feltáró közvélemény-kutatás nyomán kérdezte az izraeli kormányfőt, aki dicsérte Orbán Viktort az antiszemitizmus elleni küzdelméért, kiemelve, hogy egy szervezetet is létrehozott ebből a célból. Az izraeli kormányfő közvetve az európai Tett és Védelem Liga nevű, antiszemitizmus elleni központ tevékenységére utalt.

(A Tett és Védelem eredetileg a Köves Slomó nevéhez köthető EMIH alapította szervezet, mely alapító igen jó kapcsolatot ápol a regnáló magyar kormánnyal.- szerk.)

Netanjahu felhívta a figyelmet rá, hogy az antiszemitizmus régi, a zsidókkal szembeni előítéletei mellett megjelent az antiszemitizmus új, Izrael létjogosultságát tagadó változata, amely nem ismeri el, hogy a zsidóknak joguk lenne saját államukhoz, és Izrael-ellenességet hirdet.

Ezt az új antiszemitizmust a szélsőséges jobboldali erők mellett szélsőséges baloldaliak is hangoztatják. Az izraeli miniszterelnök felszólított az antiszemitizmus mindkét formája elleni küzdelemre.

A folytatásban az izraeli miniszterelnök kiemeli az európai vezetők felelősségét.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük