Orbánia miniszterelnöke ismét beszélt – Naponta hazaárulózással uszítani a maffia régi szokása

Az USA, az EU – „minket” leszámítva – „háborúpárti”; a hazai ellenzék – „dollárbaloldal” – szintén: ezt ismételgeti, naponta az ország Orbánia miniszterelnöke.

A miniszterelnök határtalan aljassága

Az a cinikus, és minden bizonnyal egyre eszelősebb aljasság, ahogyan Orbán a maga kreálta álvalóságot elfogadtatni igyekszik, túl van minden, ép ésszel és erkölccsel elképzelhető határon. S miközben maga és cinkosai „guruló dollárokat” kérnek számon az ellenzéken – bár valamiért büntetőeljárás nem indul: netán azért, mert nem történt bűncselekmény, viszont naponta hazaárulózással uszítani a maffia régi szokása -, maguk fölfoghatatlan mennyiségű közpénzt használnak sajátjukként, hogy aljas, mérgező hazugságaikkal kényszerképzetekbe kergessék már amúgy is megvadított híveiket.

Az ember azt hinné, van a hazudozásnak, eszelősségnek olyan szintje, amely már kontraproduktív – de mintha nálunk nem léteznék ilyen szint. Mindenesetre azok, akik az emberek félelemben tartásával és megvadításával szerezték és mindmáig meg is őrizték hatalmukat, sok mindennek nevezhetők, nevezendők, csak felelős, többé-kevésbe tisztességes államférfiaknak nem.

Orbán mai, szokásos pénteki álinterjújában is tudatosan hazudozott

Például annak emlegetése is hazugság, hogy minket különösen mélyen érint a háború, hiszen határosak vagyunk vele. Úgy tesz, mintha nem tudná: van néhány ország, amelynek Ukrajnával való határa kicsivel hosszabb a mienknél.

Az orbáni hazudozás legjellemzőbb, legundorítóbb sajátossága, hogy miközben háborúpártisággal vádol minden, Ukrajnát fegyverekkel is támogató országot, s azt állítja, hogy

„egyre durvább eszközöket bocsátanak az ukránok rendelkezésére”,

az agresszor Oroszországot még soha nem vádolta „háborúpártisággal”. Ez egészen elborzasztó: abszolút lelkiismeretlenül készségesen nyomja a putyini propagandát.

Undorítóan kétszínű, aljas az is, amit „megoldásnak” javasol – azonnali tűzszünetet. Először tűzszünet, aztán kezdődhetnek a „béketárgyalások”, mondja – miközben nyilván tudja, hogy az oroszok a tűzszünetet nem csapataik kivonására használnák föl…

Orbánia a békepárti többséghez tartozik?

Ráadásul azt mondja, világméretekben a „békepártiak” vannak többségben, s ebben az értelemben Orbánia a többséghez tartozik. Ahhoz a „többséghez” persze, amellyel a NER-nek több mint gyanús kapcsolatai vannak – Szijjártó kedvenc úticéljaihoz, fél- vagy egész, „hibátlan” diktatúrákhoz. Ahhoz a többséghez, amely például az ENSZ nemrég tartott nőjogi konferenciáján szembefordult a demokratikus államokkal, „Magyarország” és „Lengyelország” megértésével kísérve: Szudánhoz, hasonlókhoz…

Mindenesetre míg Orbán, Szíjjártó és társaik gátlástalanul hirdetik az orosz propagandát, a teljesen súlytalan „köztársasági elnöknek” jutott a feladat, hogy mondjon időnként ez ügyben valami EU-párti szöveget…

És akkor jöjjenek a kérdések kérdései!

Európa közepén, az EU és a NATO tagjaként az ország miniszterelnöke arról beszél, hogy a világ antidemokratikus többségéhez tartozunk.

És nem tudhatjuk, meddig lehet még miniszterelnök… Vagy meddig lesz, lehet még Orbánia az EU és a NATO tagja.

Kapcsolódó