Kerítésen túl

Potápi: Szent István mindmáig iránytű számunkra

Potápi

Szent István mindmáig iránytű számunkra a keresztény hitünk megtartása, nemzeti megmaradásunk és függetlenségünk szempontjából – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a nemzeti ünnepen a felvidéki Nagykaposon, szombaton.

Potápi Árpád János azt kérte: őrizzük meg ma államalapító uralkodónk szellemiségét, értékrendjét, és legyen az ő alakja megújulásunk egyik motorja

Az ünnep arra emlékeztet, amit Szent István vitt véghez – mondta az államtitkár, hangsúlyozva, hogy a magyar államalapítás minden Kárpát-medencei népnek hasonlóan fontos mérföldkő volt a történelmében. 

Úgy fogalmazott: Szent István felemelte a nemzetet a kor színvonalára, szabad és keresztény királysággá tette Magyarországot.

Potápi Árpád János mindezt ahhoz a felemelkedéshez hasonlította, amit az elmúlt tizenkét év jelentett a nemzetpolitikában gazdasági, politikai, kulturális és egyházi területen is.

“Fölépítettünk egy erős intézményrendszert a külhoni magyarság számára, megszilárdítottuk a gondoskodó közösségeket és növeltük a szülőföld megtartó erejét”

– jelentette ki.

Rámutatott: a mostani nehéz időszakban az a legfontosabb cél, hogy Magyarország továbbra is biztosítsa ezeket az eredményeket. 

Nagykapos

A háború fenyegető közelsége Ukrajnában és a migrációs nyomás a schengeni övezet határán egyaránt azt üzenik, hogy biztonságra van szükségünk – emelte ki. Hozzátette, ez a biztonság a politikai érdekképviseletet is jelenti a közigazgatás minden szintjén. 

Megjegyezte, Szlovákiában is erősíteni kell a magyar politikai intézményrendszert, és üdvözölte az egységes Szövetség párt létrejöttét.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: a minőségből nem szabad engedni, a kultúrában, a közéletben, a hivatásban, a közösségi élet megszervezésében ugyanarra a lelkiismeretes munkára van szükség, mint eddig.

A szülőföldön való megmaradás egyik kulcsa is éppen ez, hiszen sokkal jobban kötődik mindenki ahhoz a helyhez, ahol tudja, hogy mindent a lehető legjobban fognak neki biztosítani – közölte az államtitkár, azt hangoztatva, hogy Magyarország elkötelezett a kapcsolatok minőségi fenntartása mellett.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(MTI)

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!