Németországban a Kinder csokoládé dobozán híres német focisták gyerekkori képeit mutatják be. A bemutatott híres német focisták között van a Bayern München és a német válogatott játékosa, Jérôme Boateng, aki Berlinben született 1988-ban, édesanyja német, apja ghánai. Boateng született német állampolgár. Viszont az Origónál kiszúrták, hogy színes a bőre, és ez már gyerekkorában is így volt, így a Kinder csokin szereplő fényképén sem fehér.

Boateng született német állampolgár

„Újabb píszí-akció: színes bőrű kisfiú a Kinder csoki új arca”

– hazudja rasszista cikkének címében az Origo. A portál szerint „érdekes jelenség ütötte fel a fejét Németországban, amikor a polcokon megjelent a Kinder csokoládé új arca egy fekete kisfiú. A Kinder honlapja szerint ez csak egy limitált kiadás volt a foci-vb idejére. Mindenesetre úgy látszik, a multikulturalizmusnak már a németek is igyekeznek megfelelni, most éppen így.”

- Hirdetés -

Rasszista hisztériakeltés

A cikkről nem tudunk lerántani minden sületlenségréteget, de az mondjuk egyáltalán nem derül ki belőle, hogy ezt a Kinder-sorozatot nem túl meglepő módon, válogatott futballisták fényképével díszítették (a vébére időzítve), az pedig végképp nem, hogy a képen látható színesbőrű kisfiú nem más, mint Boateng. Ha ezeket a lényegtelen információkat is közölték volna, persze kevésbé működne a rasszista hisztériakeltés. Ráadásul a Kinder reklámakciója sem új: 2016-ban, az Európa-bajnokság előtt már lefutott ugyanez a kör, szóval, legalább két éve tudható, hogy ki van a csokin.

Ezt a jogszabályt nálunk 73 éve semmisítették meg

A következő néhány bekezdés már a bevándorlásról szól, és a bevándorlók szexuális felvilágosításáról, aminek semmi köze a Kinder csokihoz vagy Jérôme Boatenghez.

„Finnországban az általános iskolásoknak készült tankönyvben pedig megbotránkoztatóan részletes szexuális illusztrációkkal találkozhatnak a gyerekek. Többek között a különböző bőrszínűek együttlétét reklámozzák a 7-14 év közötti gyerekek körében.”

A különböző bőrszínűek együttlétét, amit az írás szerint egy finn tankönyv reklámoz, fajkeverésnek hívják. Magyarországon a harmadik zsidótörvény tiltotta meg 1941-ben. Ezeket a jogszabályokat itthon a második világháború és a nácik bukása után, durván 73 évvel az origós cikk megjelenése előtt megsemmisítették.

(Forrás: 444.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét