A sportbarát késelő

Sok mindent megtesz az ember sportkedvelés okából, néha kifejezetten furcsa dolgokra is képesek vagyunk, de hadd kételkedjek a brăilai késelő szavában, aki ugyan bicskát vágott két amerikai kosárlabdázóba is, őket most kórházban ápolják – de fennen hangoztatja, na, nem ártatlanságát, azt nehéz volna, hanem sportbarátságát.

Ilyen indoklást sem hallottam még. De lássuk, mi történt? (A Maszol.ro nyomán)

A brăilai Cuza Sportklub közleménye szerint szombatról vasárnapra virradóan a város egyik szórakozóhelye előtt bármiféle ok vagy előzetes konfliktus nélkül rátámadtak a kosárcsapatuk két amerikai tagjára. Előbb egy férfi támadt rá a kosárlabdázókra, akik megpróbálták csillapítani a kedélyeket és elhagyni a helyet, ekkor azonban – ahogyan az a térfigyelő kamerák felvételeiből is kiderül – további nyolc-kilenc személy csatlakozott az agresszorhoz, akik ököllel, székekkel ütötték, rúgták a sportolókat, és több késszúrást ejtettek rajtuk. A klub közleménye cáfolja azt a sajtóinformációt, miszerint az agresszorok társaságában levő hölgyek miatt robbant ki a konfliktus, „a sportolók szűk körben érkeztek, és senkivel nem léptek kapcsolatba a lokálban” – állítják.

A klub vezetősége ugyanakkor arról is tájékoztat, hogy jelenleg mindkét sportoló állapota stabil. Joseph McClaimet a műtét után továbbra is a brăilai kórház intenzív osztályán kezelik, őt nem fogják más egészségügyi intézménybe szállítani. Társa, Darrell Bowie súlyosabb sérüléseket szenvedett, őt az esetleges utólagos komplikációk megelőzése érdekében szállították a bukaresti Floreasca kórházba. „Együttműködünk a brăilai nyomozó hatóságokkal, és állandó kapcsolatban állunk az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségével, valamint a két sportoló családjával” – áll még a klub közleményében.

A brăilai kosárlabdaklub egy hónappal ezelőtt szerződtetett két amerikai játékosát, a 24 éves Darrel Bowie-t és a 25 éves Joseph McClaimet egy helyi szórakozóhely teraszán támadták meg a vasárnapra virradó éjszaka, és több késszúrást ejtettek rajtuk. A támadás egyik fő gyanúsítottja egy alvilági figura, a Dasaev néven ismert Daniel Gabriel Husein. A férfi büntetett előéletű, Spanyolországban kerítés és nemi erőszak miatt ítélték el.

Az ám, csakhogy Dasaev, látván, hogy szorul körülötte a hurok, feladta magát a rendőrségen. Méghozzá nagy sajtónyilvánosság előtt jelentkezett kihallgatásra.

„Azt mondják a városban, hogy nekem valamilyen bajom van az amerikai sportolókkal. Ez nem igaz. Én az összes sportoló barátja vagyok. Szeretem a sportot, nem értem, miért állítanak ilyesmit rólam” – mondta a Dasaev néven is emlegetett férfi a sajtónak, miután ügyvédje társaságában megérkezett az ügyészségre.

Daniel Gabriel Husein kihallgatása négy órán át tartott. Ám a férfi már nem hagyhatta el az ügyészség épületét, mert 24 órára őrizetbe vették – írja a Mediafax. Vádhatósági források szerint emberölési kísérlettel és közrendháborítással gyanúsítják. A férfi csak az utóbbi vádat ismerte el.

Kérem, az ügy tiszta és világos: ez bizony sok-sok évet jelent majd Dasaevnek, ez gyilkossági kísérlet volt, az mindegy is, milyen lelkiállapotban vagy mennyire ittasan követte el.

Egy dolgon merengek azonban. Azt mondja, szereti a sportot. És megkésel két amerikai kosarast.

Mit művelt volna, ha ráadásul nem lenne sportkedvelő?

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Megkéselték az egyik elnökjelöltet Brazíliában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük