Connect with us

Voks 2024

Úgy tűnik, hangos csatazajjal beindult a választási kampány – Célkeresztben egyik oldalról Karácsony, a másik oldalról a benzinár

Megosztás

Közel öt hónap múlva június 9-én tartják Magyaroroszágon az önkormányzati és vele egy napon az európai parlamenti választásokat, de a választási kampány már dúl.

választás
Megosztás

A startpisztoly, ami elindítja a választási kampányt, ugyan nem dördült még el, de mindkét oldal -kormány és ellenzéke- már alaposan belecsapott a lecsóba.

Nagy a sietség

Hivatalosan a választási kampány csak három hónap múlva indul, de máris mintha benne lennénk a harc sűrűjében. A kormánypárt és segédcsapatai régi szokásukhoz híven, talán mert nem jut az ígérgetésen kívül más az eszükbe, úgy látszik, továbbra is a lejárató kampányokban hisznek. Ezt látszik alátámasztani az a hatalmas össztűz, amelyet Karácsony Gergelyre zúdítanak, aki ettől valóban nem tud érdemben kampányolni, mert folyamatosan hárítani kell. Alighanem okosabban tenné, ha néha -nem törődve az olykor baráti lásd egyéb ellenzéki pártok tüzével- nem csak válaszolna, hanem elmondaná a saját gondolatait is a fővárostól, arról a vízióról, amiben ő hisz.

A többiek?

Az ellenzéki oldalon egy kivitellel valamennyi párt még ma is az önmeghatározás mocsarában tapicskol és süllyed egyre látványosabban az érdektelenségbe.

választási kampány,

A kivétel

„A Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormánya adócsökkentéssel tudná garantálni a literenként ötszáz forint alatti üzemanyagárakat”

– fogalmazott a párt alelnöke pénteki online sajtótájékoztatóján. Varju László közölte, hogy ehhez az alapüzemanyagok 27 százalékos áfáját átmenetileg, a „jelenlegi piaci helyzet fennmaradásáig”, 5 százalékosra kellene csökkenteni, miközben a benzin jövedéki adóját literenként hetven, a gázolajét pedig literenként húsz forintra kellene mérsékelni.

 

Szerző