Vásárhelyi Mária: Orbán Viktor egy személyben akarja eldönteni, hogy mekkora alamizsnát kapjanak az ellenzéki pártok

Vásárhelyi Mária szociológus-közíró legutóbbi bejegyzésében közösségi oldalán rávilágit az egyes szavak kártékony használatára mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalon.

Nem vicces, amikor a nem kormánypárti sajtó átveszi a „dollárbaloldal” dumát

Ahogyan nagyon kártékony volt átvenni a (szélső)jobboldal jellemzésére „nemzeti”, „polgári”, „keresztény” stb. jelzőket. Ezzel aktívan hozzájárul a nem kormánypárti sajtó ezeknek a fogalmaknak a szélsőjobb (NER) általi kisajátításához. A NER-nek mindegy, hogy ironikusan vagy komolyan használja ezeket a jelzőket a média, a lényeg az, hogy összeragassza a jelzőt és a jelzett fogalmat és így átmenjen a közbeszédbe. Tudjuk, hogy ezek a jelzők egytől-egyig brutális hazugságok. Dollárbaloldalnak titulálni azokat az ellenzéki pártokat, amelyek az ezredrészét tudták kampányra költeni, mint a kormánypártok! Hiszen itt nemcsak a közvetlen kampányköltésről van szó, hanem az állami médiába átcsorgatott 120 milliárdból, a közpénzekből fenntartott teljes kormánypárti média birodalomról (KESMA),a nemzeti konzultációkra elköltött tízmilliárdokról stb.

Orbán nemcsak a sajátjait, hanem az ellenzéket is kézben és kontroll alatt akarja tartani

A kormánypártnak azért nem tetszik az, hogy külföldről, magánadományokból támogatták az ellenzék kampányát, mert Orbán Viktor egy személyben akarja eldönteni, hogy mekkora alamizsnát kapjanak az ellenzéki pártok. A Soros Alapítványt is azért gyűlölte, mert az számára befolyásolhatatlan forrást biztosított a független civileknek. Éppen csak annyit, amennyi a túlélésükhöz szükséges volt. Márpedig Orbán nemcsak a sajátjait, hanem az ellenzéket is kézben és kontroll alatt akarja tartani. Ahogyan ezt minden diktátor teszi szerte a világon. De tényleg jó lenne, ha a független média és a véleményvezérek megpróbálnák sokkal tudatosabban használni a nyelvet, hiszen láthatjuk, hogy a lelkek gyarmatosításának a nyelv a legfontosabb eszköze.

-fejeződik be Vásárhelyi Mária posztja.

Kapcsolódó