De mire kell egy angyalnak ügyvéd?

Új blog indult  ahogy arról már mi is írtunk , és ha a Pesti Srácok adta hírül, akkor „Az angyal ügyvédje” garantáltan kormánypárti. (Ezt egyébként már onnan is tudni, hogy ellenzéki politikusokat óhajt leleplezni, drogozás, prostituáltak, korrupció, stb. – jé, nagyon is ismerős! – témák mentén) és utánuk az özönvíz.

Bukott angyalok

Evvel elvben még nem is lenne bibi. Már ha lenne mögötte valami bizonyított tény – de a jelek szerint ez több, mint kétséges. Így marad a pőre indíték: a győri fiaskóért és „Az ördög ügyvédjéért” vágyott revans.
A szándékot értem. A többit nem. A blog névválasztását pedig végképp nem. Könyörgöm, árulja már el valaki: mi a jó fészkes fenének kell egy angyalnak ügyvéd?!… Tán bűnözőket vagy legalábbis bűnökkel megalapozottan gyanúsíthatókat alkalmaz szolgálatára az Úr? Hacsak…
Hát persze! Ha hihetünk Énoch könyvének, akkor biz’ voltak az angyalok között is az isteni törvénytől elrugaszkodott kivételek. A bukott angyalok. A lázadók.
Satanael, az embereket figyelő legfőbb Virrasztó, azt kívánta: ne csak az Urat lehessen folyvást és mindenek felett imádni, hanem szeressék őt is. Elvégre ha a gyarló embereknek megadatik a szeretet… És pláne: azt is kívánta, lehessen gyermeke, mint az embereknek!

Nagy bajt kavart

Kétszáz hasonlóan vélekedő angyal követőjével landolt tehát Hermon hegyén. És nagy bajt kavartak! Arra vetemedtek, hogy megtanítsák az embereket sokféle fortélyos, veszélyes tudásra: favágásra, kés- és kardhasználatra, ékszerkészítésre, a nőket a make up alapjaira s a csábítás művészetére. Tantárgy volt még a mágia, a varázslás, a csodajel-felismerés és az asztrológia is… A rebellió vége az lett: a bukott angyalok és ember asszonyaik bűnös – rangon aluli! – frigyéből óriások (Gigászok) születtek, akik a Földön előbb minden ehetőt felzabáltak, azután maradt az emberhús…
Látá ezt az Úr. És üstöllést intézkede. Egyfelől megbízá Gábriel és Mihály arkangyalokat, hogy vágjanak rendet, s pusztítsák el a Virrasztókat, asszonyaikat és leszármazottaikat. Másrészt üzene Noénak, hogy hatalmas nagy zuhé lesz, készítsen bárkát, oszt’ annyi: már jöve is az özönvíz.

(Friss hírek>>>>>>>)

Game over

Mármint az embereknek. De a bukott angyalok sem térhettek vissza többé a mennybe. Momentán zömmel démonként, megkötözve várják valahol a Földön a végítélet napját. Satanael (eredeti nevén Helél arkangyal) addig is a pokolban uralkodhat, angyalságától megfosztva – mint maga a Sátán. Mellesleg: az ő megtestesülése a fény (átvitt értelemben: a tudás) hordozója – bizonyos Lucifer. Az Úr tehát valamiféle „rendet” teremte és azt gondolá: lőn világosság és lőn békesség.
De nem lőn. Se világosság, se békesség. Annyira nem lőn világosság, hogy még a legeslegigazabb keresztény nemzethy magyar kormánypárt leghívebb propagandistái is azt harsonálják: az Úr bizonyos angyalai most ügyvédre szorulnak. Na ja! Ha egyszer megbuktak, s ha e világi fogdában időznek a végítélet-hirdetésig, akkor persze rájuk is fér. De az még így sem érthető: akkor viszont miért nem az ördög ügyvédje a prókátoruk?
Amúgy lenne itt még dolga a szófogadó, az Úr akaratát zokszó és kétely nélkül végrehajtó, az emberi örömökre szemernyit sem vágyó, így ügyvédre nyilván nem szoruló, jó angyaloknak. Például a békesség ügyében…

megoszt

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük