Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult Gulyás Gergely fenyegetőzése miatt. Ennek egyetlen értelme volt: ismét feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy a hatalmon lévő bűnszervezet bármit megengedhet magának.

A fenyegetőző miniszter

Mint az ismert, Gulyás azzal fenyegette meg a budapestieket, hogy ha Karácsonyt választják meg főpolgármesternek, az Orbán-Tarlós megállapodás szerinti 1000 milliárdos támogatást nem kapja meg a főváros.

Gulyás persze Orbán szája; de a kormány más tagjai is rendszeresen avatkoznak be a „választási” kampányba, minősítgetve és fenyegetőzve. Orbániában élünk, tizedik éve.

AZ NVB elnöke, Rádi Péter meg nem cáfolt sajtóhírek szerint azzal „érvelt”, hogy a „miniszternek” jogszabályba foglalt kötelessége „tájékoztatni” az embereket arról, hogy Karácsony megválasztása esetén nem lesz pénz…

Ha jól értem: Gulyásnak jogszabályba foglalt kötlessége, hogy Orbán Viktor törvénysértő, hivatali hatalommal való visszaélést és a választás rendje elleni bűncslekményt kilátásba helyező szándékáról „tájékoztassa” a budapestieket. Jelen esetben már a fenyegetés is bűncselekmény…

Mondhatta volna azt is, hogy lófasz lesz, nem pénz. Mondhatott volna bármit, 8:5 arányban megszavazzák. (Vajon miért van még a „Nemzeti Választási Bizottságban” az az 5 ember?!)

A Gulyás által mondottaknál durvábban és primitívebben aligha lehet beavatkozni a „választásba”

Rádi Péter szerint azonban csak „jogszabályi kötelességét” teljesítette… Olyan ez, mint amikor a magyar „kormány” illetékesei cinikusan azzal utasítják el az EU jogállamot illető bírálatait, hogy a magyar „kormány” mindenben törvényesen jár el.
Hogy azokat a „törvényeket” milyen körülmények között, milyen eljárásban és milyen céllal fogadták el a „kormánypárt” bábukként viselkedő képviselői, arról nem esik szó.

Nem tudjuk, megkérdezték-e Rádit, hogy pontosan melyik jogszabályra gondol – de mindegy is. Biztosra vehetjük, hogy ha még nem létezik, majd megalkotják, és visszamenőleges hatállyal léptetik életbe.

Bármit megtehetnek; vannak szolgáik, akik bármiben vállalják a cinkosságot. Ilyen abszolút egyértelmű, tiszta esetben is.

Csak az ember azt nem érti, hogy a sokadik ilyen határozat stb. után miért van még ott az az 5 ember; miért vannak a „parlamentben” „ellenzéki képviselők”…

Miért hallgat a Néppárt?

És persze az is nehezen érthető, hogy az EU vagy legalábbis a Néppárt miért tűri meg a Fideszt magában; a jelenleg zajló „választási kampányt” miért tekintik törvényesnek… Hiszen a Fidesz semmilyen törvényt sem tart be; kihívó pofátlansággal, egészen nyíltan helyezi önmagát törvények fölé, törvényen kívül…

Borzasztó a helyzet: egyetlen ilyen döntés pontosan elegendő okot ad a „választás” teljes ellenzéki bojkottjára. De sok a múlt – annyi kihasználatlan alkalom után már nem lehet bojkottálni.

Ha bojkottálni már nem lehet is, de ebből a döntésből nemzetközi ügyet csinálni igen.

Hát rajta…


MTI/Koszticsák Szilárd

Persze, ördög tudja, van-e bárminek is értelme. Itt van példának okádék Orbán Viktor maga. Ha eltekintünk a jogállam szétverésétől, a rablásoktól stb., akkor is kriminális a pályája: kiadott baltás gyilkost, köztörvényes elítéltet szöktetett meg, keleti despotákkal haverkodik, V4 néven EU-ellenes blokkot igyekszik létrehozni, V4NA néven „nemzetközi hírügynökséget” üzemeltet, leginkább a sorosozó zsidózás terjesztéséért; Berlusconival, Salvinivel barátkozik – és most egy olasz fasiszta párt vendégszeretetét élvezheti. Nemcsak Magyarországon tűrik ezt el, hanem az EU-ban is: e párt rendezvényén fölszólal az olasz miniszterelnök is…

Mi marad? Talán csak Ádám „optimizmusa”:

“A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.”

Küzdjünk hát…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét