Magyarország Virtuális erőmű programját ajánlotta az ENSZ-klímacsúcs résztvevőinek figyelmébe hétfői New York-i felszólalásában Áder János, akinek alighanem elfelejtettek szólni, hogy nem itthon mondja újévi beszédét, tehát maradjon a valóság talaján.

Szeme sem rebbent

Annak az országnak – Magyarországnak – az elnöke, amelyik néhány hónapja hazug indoklással blokkolta az Európai Unió karbonsemlegességről szóló megállapodását és aki itthon néhány napja minderről hazug számokat közölt, most, mint a környezetvédelem bajnoka igyekezett megmutatkozni New-Yorkban.

A köztársasági elnök a plénum előtt elmondta, hogy a 10 éve indult program lényege és filozófiája szerint az a legolcsóbb energia, amelyet meg sem termelünk.

“A program keretében eddig több energiát takarítottunk meg, mint ami a magyarországi atomerőmű teljesítményének egy negyede”

Önnek sok, de egy ország költségvetésében megalázóan kevés

A klímacsúcson a magyar államfő bejelentette, hogy a következő három esztendőben közel 6 millió dollárt fordítunk a nemzetközi klímafinanszírozásra, aminek egy részével a Zöld Klímaalapot támogatjuk a globális felmelegedés elleni küzdelemben, abban a harcban, aminek vitájára a parlamentbe a kormánypártok képviselői el sem mentek.

Áder János, a Fidesz köztársasági elnöke leszögezte, hogy a klímára nem nyilatkozatok, kommunikációs versenyek hatnak, hanem csakis a végrehajtott programok.

napkollektor

 

Nem nyelvbotlás, “komolyból” mondta

Magyarország a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz, hogy a közös párizsi célunk teljesüljön

– mondta és hozzáfűzte, hogy ha mindenki hasonlóan cselekszik, akkor van remény. Beszéde közben az elnök alighanem igyekezett elhessegetni magától azt a kínos gondolatot, hogy olyan ország nevében beszél, amelyben néhány éve az akkor nagyon befolyásos L. Simon László, az aktuálisan mindenhez értő csodafiú, a Paksi bővítésről szóló parlamenti vitában még így fogalmazott:

“…azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél.”

Az egy napos rendkívüli klímakonferencia után a következő napokban Áder János több hivatalos találkozót bonyolít le New Yorkban. Szerdán kétoldalú megbeszélést folytat Antonio Guterres főtitkárral is, valamint felszólal a Fenntartható Fejlődési Célokról szóló csúcstalálkozón, és jeles tudósokkal találkozik a CUNY Hunter College-ban.

1 hozzászólás

  1. MICSODA SENKIHÁZI. SEMMIT NEM TESZ AZ ORSZÁG A KLÍMAVÉDELEMÉRT. A SZEGÉNYEK SZEMÉTTEL FŰTENEK,MERT NEM KAPNAK OLCSÓ FÁT. A SZELEKTÍV GYŰJTÉSSEL BAJ VAN,MIÓTA ÁLLAMI KÉZBE KERÜLT A SZEMÉTSZÁLLÍTÁS. PAKS 2 MÉG SEHOL.DE A KÖLCSÖN PÉNZT MÁR HASZNÁLJA A KORMÁNY. A SZENNYISZAPOT BEHOZZÁK JÓ PÉNZÉRT,DE A HASZNOSÍTÁSA ESZÜKBE SEM JUT.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét