Connect with us

Kerítésen innen

Magyar Péter: egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak

Megosztás

„A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak” – írja Magyar Péter, a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságának tagja, Varga Judit volt férje.

Magyar Péter: a Szocialista (DK) - Fidesz nagykoalíció is kevés volt, az Alkotmányügyi Bizottság nagy többséggel alelnökké választott
Megosztás

„A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak” – írja Magyar Péter, a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságának tagja, Varga Judit volt férje.

„Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni,

amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak,

ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak”

– írja. Magyar Péter néhány nappal ezelőtt már megszólalt a kegyelmi ügyben, akkor azt írta:

„A mostani eset végtelenül egyszerű, született egy rossz döntés, valószínűleg többen is hibáztak. Ilyenkor nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni, elnézést kérni, és ha lehet, valahogy jóvá tenni.”

„Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok országa…”

Távozását azután közölte, hogy szombaton Novák Katalin köztársasági elnök a lemondását, Varga Judit képviselő pedig a közélettől való visszavonulását jelentette be. A poszt így folytatódik:

„Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.

12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: “Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.”

Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké.”

Kik is ők?

Ahogy annak idején megírtuk, Varga Judit és Magyar Péter házassága szinte filmbe illő volt, fiatalon ismerték meg egymást. Már a húszas éveikben eldöntötték, nagy családot szeretnének mindketten, ebben pedig tökéletes partnerre leltek egymásban. Előbb egyikük, majd másikuk lépett hátrébb annak érdekében, hogy társuk a karrierjét tudja építeni. Brüsszeli éveik alatt – ahol Varga Judit az EP-ben 2009-től dolgozott politikai tanácsadóként – született meg két kisebb gyermekük, (összesen három gyermekük van) s előbb Péter, majd Judit maradt otthon a kicsikkel. A nehézségek ellenére – ha más-más szférában is – közösen lépkedtek fel a ranglétrán: Varga Juditból itthon igazságügyi miniszter lett, lemondásáig országgyűlési képviselő és a Fidesz EP-képviselő jelöltje, listavezetője. Magyar Péter pedig 2018-ban a Diákhitel Központ elnöke lett; onnan távozott a Magyar Közút igazgatóságába, és aztán az MBH Bankk felügyelőbizottsági tagja lett. Útjaik ugyan elváltak Varga Judittól, de

ez a mostani nyilatkozatnak is beillő bejegyzése nem csak súlyos rendszerkritika, de látványos kiállás is volt felesége, gyermekei anyja mellett. (forrás)

Kapcsolódó

Szerző