Orbán “semmiből jött pártocskái”

Szlovéniában június 3-án előrehozott parlamenti választást tartanak, amire rákészül a Fidesz Európai Uniós pártcsaládjába, az Európai Néppártba (EPP) tartozó Szlovén Demokrata Párt (SDS).  Orbán, a hős honvédő is náluk kampányolt.

[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

A magyar séma

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Celjén, ahol Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és Hristijan Mickovski, a konzervatív macedón VMRO-SPMNE párt vezetője társaságában részt vett a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kampánygyűlésén.

[mnky_ads id=”10552″]

A kormányfő beszédében felidézte a 2015-ös illegális bevándorlási helyzetet, és kiemelte:

az csak az előhangja volt annak, ami következni fog. Afrikából tízmilliók akarnak elindulni Európa felé, és amíg Európa nem védi meg magát, amíg meghívókat küldenek az indulni akaróknak, amíg ők kis esélyt is látnak, hogy bejuthatnak Európába, jönni is fognak, és ha nem figyelünk oda, elveszíthetjük az országainkat

Semmiből jött pártok?

Szlovéniában fontos döntések előtt állnak, és ezeket nem lehet, nem szabad

“semmiből jött pártocskákra bízni”,

és olyanokra sem, akikről tudjuk, hogy

“Marx és Lenin köpönyegéből ugrottak elő.(…) Szégyen, hogy ma vannak olyan európai vezetők, akik Marx emléke előtt hódolnak”

Nagy mázli,

hogy rögtön megmondta a rejtvénye megfejtését:

“…tapasztalt és sokat látott harcosok kellenek, akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól, erős, stabil politikai közösség kell, amely erős és stabil országot tud építeni, és az SDS ilyen. Ha Janez Jansa győz, az SDS garantálja, hogy a szlovén nemzet fennmarad, és a magyar és a szlovén nép – ahogy eddig is – jó szomszédok maradnak.”

Önfény

“a magyarokhoz hasonlóan a szlovén nép is történelme egyik legfontosabb választásához érkezett, olyan súlyú döntéshez, amely talán a függetlensége kikiáltása óta nem volt”

[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]

(forrás: MTI)

Orbán árulkodó testbeszéde – megkapta a kóvedet és mégis…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük