Orbánia Működési Rendje

Az OMR-hez képest minden hatályban lévő törvény – beleértve az Alaptörvényt is – és jogszabály az OMR értelmezésének és végrehajtási utasításának tekintendő. Az OMR kihirdetése mellőzésének napján lép(ett) hatályba, 30 évre visszamenőleg is.

Mindennek a NATO az oka – legalábbis mindennek, ami a HIT-ben (az OMR nemzetikeresztény kurzusa szempontjából kapóra jön ez a rövidítés!) olvasható. Vannak, akik szerint Soros áll a HIT mögött, de ez nyilvánvaló tévedés, hiszen Soros a HIT ellenzői mögött áll, vagy éppen vizeinkben úszkál, nagy testével ragadozva.

Bár kétségtelen, számolnunk kell azzal a lehetőséggel, hogy Soros áll egyik és másik dolog mögött is. A lényeg a „mögött”-en van, hiszen a háttérhatalmasok mindig mögött vannak!

Lássuk azonban a medvét, azaz a HIT-et, pontosabban csupán annak bevezető passzusát.

A HONVÉDELMI INTÉZKEDÉSI TERV

Rendeltetése és hatálya

Jelen dokumentum a(z) Minta Utcai Óvoda, Általános Iskola Szakközépiskola, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola intézmény (a továbbiakban: Intézmény) honvédelmi felkészülését támogató, a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi [… abrakadabra…] alapján kidolgozott Honvédelmi Intézkedési Terv (a továbbiakban: HIT). A HIT biztosítja az alaprendeltetése szerinti feladatok végrehajtására való képességet.

  1. megelőző védelmi helyzet, terrorveszélyhelyzet, rendkívüli állapot, szükségállapot vagy váratlan támadás (a továbbiakban: honvédelmi típusú különleges jogrend) idején, valamint
  2. a különleges jogrendi időszakok kihirdetését el nem érő állapotok vagy helyzetek, továbbá a NATO Válságreagálási Rendszerrel összhangban álló nemzeti intézkedések bevezetése, a gazdaságmódosítás, a befogadó nemzeti támogatás alkalmával .”

(Próbáltam a neten utánanézni, mit is kellene értenünk gazdaságmódosításon, de semmi használhatót nem találtam. „Befogadó nemzeti támogatás”? – elképzelni sem tudom, mi lehet ez, de nagyon bérencesen hangzik..!)

Már megy a libsi nyöszörgés a HIT miatt – pedig valójában semmi új sincs benne! Orbániában eddig is kétféle állapotot lehetett elképzelni, a NER-nek megfelelően: az OMR érvényes KMR (különleges működési rend) idején, valamint azokban a helyzetekben, állapotokban, amelyek nem érik el a KMR szintjét.

Néhány példát statuálnék, hiszen a statuálás a lényeg:

  • tudomásom szerint érvényes a migráncsok miatti válsághelyzet vagy hogyishíják: bár migráncsok gyakorlatilag jó ideje nem háborgatják Orbánia kereszténységét, de a kormány migráncsozásának fenntartása indokolt, hiszen ezt maga a kormány állítja: akkor pedig a válsághelyzet fenntartása is indokolt; ez nem teljesen KMR, legföljebb a KMR ama része, amelyhez a kormány igyekszik a társadalmat mielőbb hozzászoktatni;
  • hasonló a helyzet a folyamatosan meghosszabbított és az ország egész területén érvényes fokozott rendőri ellenőrzéssel; az eredeti jogalkotói szándék ilyesmit általában korlátozott területen és mindig korlátozott időtartamban képzelte elrendelni, mégpedig indokolt esetben; márpedig ha a kormány, illetve az illetékes főrendőr vagy ki ezeket az ellenőrzéseket újra meg újra elrendeli, akkor az nyilvánvalóan, az elrendelés puszta tényéből következően indokolt; ugyanakkor az indoklás minden részletének kifejtése túlzott igény volna; különben a fokozott ellenőrzés most is teljesen jogszerű, Európában sok helyen hasonlóan csinálják: meghirdetik bizonyos időtartamra, aztán újra meg újra meghosszabbítják, ahogy ez nálunk már több mint két éve történik.

Cikkecském elkészülte előtt sikerült megszereznem az OMR hiteles szövegét:

„Orbániában a NER Vezetője, a Történelem Urának Kiválasztottja és az Ő Megbízottjai Orbánia törvényei szerint bármikor bárkiről-bármiről bármit mondhatnak, akármit elrendelhetnek, elzabrálhatnak.”

Erről is eszembe jutott számtalan, bár szebbnél szebbnek nem mondható gondolat; a statuálás kedvéért csak egy esetet idézek föl, bár példának okádék:

Orbánia jogrendje – legföljebb kissé kiegészítve, átformálva, de lényegében megőrizve a korábbi szabályozást – lehetővé teszi, hogy a „kormány” bizonyos beruházásokat kiemelt nemzetgazdasági jelentőségűnek minősítsen.

Az Orbánia előtti időkben azért annak a valaminek, amit a kormány így minősített, gazdasági szempontból valóban jelentősnek kellett lennie – ám Orbánia urai ezt a dogmatikus jogértelmezést alaposan meginnoválták!

Közbevetőleg megjegyzem, hogy szerintem a korábbi szabályozás, értelmezés is helytelen volt: a valóban jelentős beruházások esetében a vonatkozó előírások betartása alól nem fölmentést, nem is könnyítéseket kellene adni, hanem ellenkezőleg: az átlagosnál sokkal szigorúbban kellene megkövetelni és ellenőrizni a szabályok betartását.

No de térjünk vissza a példának okádékhoz.

Budapesten a Szabadság téren állított föl Orbán Viktor egy úgynevezett emlékművet, amellyel az ártatlan ria-ria-Hungária német megszállására akar mindenkit emlékeztetni – ha már átellenben még mindig megvan a szovjet hősi emlékmű. Kell a kiegyensúlyozott, hiteles történelemértelmezés, hogy legyen helyes nemzettudatunk. Veritas, nemde?

Ilyen engedély, olyan egyeztetés, műbírálat meg a faxom se tudja, mi kellett volna az emlékmű fölállításához! Ám érvényesült már akkor is Orbánia Működési Rendje: a „kormány”, azaz Orbán Viktor fogta magát, és közölte: az az emlékmű kiemelt nemzetgazdasági jelentőségű, oszt kalap.

Na most, ahol ilyet és sok-sok ilyet minden további nélkül meg lehet(ett) tenni, ott új és új HIT-ekre kell fölkészülni. Mindaddig, amíg Orbánia áll: azután is, hogy  „választott” az ország népe; azután is, hogy a migráncsozás-sorosozás helyett vagy mellett új hecckampányokat indít a „kormány”…

Mert Orbánia addig áll, míg a (relatív, de aktív) többség HITelt ad a hatalomnak; amíg hagyja magát egyre vadabb hisztériába kergetni.

2 thoughts on “Orbánia Működési Rendje

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük