„Senkit nem hagyunk az út szélén!“ - Jó néhányukat inkább belökik az árokba! - Városi Kurír

Sorting by

×

„Senkit nem hagyunk az út szélén!“ – Jó néhányukat inkább belökik az árokba!

A jövő esélyeit és a Fidesz szándékait méltató programbeszédeiben Orbán Viktor nem egyszer elmondta, hogy a NER kormánya segít a bajba jutottakon, „Senkit nem hagyunk az út szélén“ – hirdette fennen a nemzet prófétája. Valóban, csúf látvány lenne, ha bárki is nyomorúságban tengetné napjait a világ szeme előtt, a szociális érzékenységére oly büszke kormány szégyenére.

Hirdetés

Ez a mondat minden fideszes és nem fideszes választó számára örökre emlékezetessé vált

Az Orbán-fanok hiedelmeiben már-már biblikus ez a mondat; az ellenzékiek gondolkodásában pedig a miniszterelnök hazudozásainak jellemző példája. Most éppen tetten érték a kormányt, amint a járványügyi és a gazdasági válságban az út szélén rekedteket valóban nem hagyták az út szélén.

Inkább egyenesen belökték őket az árokba! Ne is lássa őket senki!

Tavaly vált hatályossá a társadalombiztosítási törvény kormány által beterjesztett módosítása,

amely arról intézkedett, hogy, aki legalább fél éves elmaradásban van a társadalombiztosítási járulék befizetésével, annak érvénytelenítik a TAJ számát, így ezek az emberek elvesztik jogosultságukat az ingyenes egészségügyi ellátásra. A törvény indokolásában szerepelt, hogy aki nem fizet TB-járulékot, az ne élvezhesse a közös társadalombiztosítás térítésmentes áldásait, azaz aki nem vállalja a közös terheket, ne részesüljön a közös jóból! Nemde, remekül hangzik, s valahol még igazságosnak is tűnik – ha csak azokra lenne érvényes, akik képesek volnának fizetni, de éppen nincs hozzá kedvük! Ilyen is van.

Ámde történt ez a módosítás éppen a járvány rettenetes harmadik hullámának kellős közepén,

amikor már korábban vagy éppen akkor állásukat, munkájukat és jövedelmeiket vesztett emberek sokasága vált járulékfizetésre képtelenné. Ha ezek az emberek sürgősségi gyógyításra szorultak, vagy elkapták a koronavírust, törvény szerint megkapták (megkapták?) az orvosi ellátást, csak éppen ennek költségeit piaci áron utólag meg kellett (volna) fizetniük! Vajon lehetséges, hogy emberek betegsége a kormány „igazságossága“ miatt súlyosra fordult?

Elképzelhető, hogy a közpénzzel ezúttal oly spórolós kormány takarékossága miatt bárki belehalt a szolgáltatás hiányába?

A Telex információi szerint az

idén március 11. és május 31. között 76 ezer 727 ember TAJ számát érvénytelenítették a törvény alapján.

Az adatokat Ungár Péter, az LMP képviselője kérte ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, s tette közzé közösségi oldalán. A módosítást az ellenzék megtámadta az Alkotmánybíróságnál, – vélvén, hogy a törvénymódosítás sérti az emberi jogokat, a szociális biztonsághoz és az egészségügyi ellátáshoz fűződő jogot, így ellentétes az alaptörvénnyel, az Alkotmánybíróság korábbi döntéseivel, nemkülönben nemzetközi szerződésekkel. A tiszteletre méltó taláros testület döntéseit nem szokta elkapkodni. (A hamar munka sose‘ jó!)

A döntésig az a 76-77 ezer ember ott tengődik az árok mélyén,

miközben a Fidesz, a szociális érzékenység bajnoka és a rászorultak védelmezője a választásra készül már megszokott jelszavával:

“Mi senkit nem hagyunk az út szélén“

No hiszen! Tehát ismét idézem József Attilát:

“…gondoljátok meg proletárok!“

A balsors és a Fidesz törvénye bárkire lesújthat! Jól gondoljátok meg jövő tavasszal a fülke magányában, kinek-minek a neve mellé teszitek az „x“-et!

Kapcsolódó

 

senkit

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “„Senkit nem hagyunk az út szélén!“ – Jó néhányukat inkább belökik az árokba!

  • 2021.06.15 - 21:33
    Közvetlen hivatkozás

    Nagyon jó,amikor az ellentmondásokat felfedik az újságírók, vagy politikusok, mert most ők a modern reformerek a XXI.században. Én is csak pislogok, amikor Orbán nagyzási mániájában mindig nagy ígéreteket tesz, már az adott pillanatban sem reális az ígérgetés, hogy annyi munkahelyet hoznak létre, amennyi szükséges a munkanélküliek számára és így tovább, ez az ő speciális módszere.,mintha szavakkal lehetne egy válságot letudni.Az viszont rettenetes, hogy egy bátor harcos típus nem bírja a kritikát, pedig abból lehet a legtöbbet tanulni.Azt sem értem, hogy a pénzt miért nem becsüli meg, a pénznek is mi adjuk meg az értékét erkölcsi alapon.Miért kell mexikói templomra, vagy román házak, és sport pályák felújítására pénzt adni,amikor itthon sok a gondunk.Akinek nem számítanak ezek a logikátlan esetek, mint a Fudan egyetem is, az csak tűrje a pénzszórást.A Móricz Zsigmond Hét krajcár novellája bemutatta a régi szegénységet, amikor petróleumra kellett volna 7 krajcár, aztán úgy kellett keresgélni, hogy meglegyen, közben besötétedett, aztán nem tudtak lámpát gyújtani, mert elment az idő a kereséssel.Aztán Márai sem tudta megbocsájtani Hortynak, hogy 1,2 millió cselédet hagyott szenvedni és nem emelte fel a nehéz sorsúakat, szóval szegény embert az ág is húzza, szerencsénk nem volt az ország vezetőiben, ezért tűnik a szocialista rendszer Kádár vezetésével utólag is a legvidámabb barakknak, mert a megélhetés, ha szerényen is, de biztosíva volt és sok termék dotálva volt, lakásokat pedig a romák is kaptak, a gyerekeik napfényes, tiszta, modern lakásban nőttek fel.,tanulási lehetőségek,támogatott kultura, olcsó alapvető élelmiszerek, a végén külföldi utazások,és nyaralás mindig volt.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.