Száraz tónak nedves partja…. – Zalakarosról eltűnt a termálvíz

2016-től gyönyörködhet a látványtóban, aki Zalakaroson jár. Szerda reggelre arra ébredt a város, hogy volt víz, nincs víz. Novák Ferenc, a város fideszes polgármestere megerősítette a tényt.

Az a fránya fólia

A polgármester az eddigi vizsgálatok alapján azt mondta: a fóliával fedett meder alatt egy gödör keletkezhetett, ott a fólia kiszakadt, ezért a víz azon keresztül elfolyt.

https://www.facebook.com/zalakarostermaltookopart/posts/2009091552685686

A mintegy másfél hektáros felületű, jellemzően 180-280 centiméter mélységű tavat a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja, a termálvíz másik része pedig csővezetékeken távozik a fürdőből.

A tó fénykorában:

A tó fénykorában
fotó: facebook

Mindent a szemnek

A 13 ezer négyzetméteres tóban nem lehet fürdeni, sem télen korcsolyázni, de még a 21 méter magas csúszdatoronyból sem a vízbe lehet csobbanni, hanem a partjára.

A polgármester szerint a tónak esztétikai, szabadidős értéke van, állatvilága szinte nincs, a betelepített növényzetet pedig a kiszáradás ellen átültetik olyan részre, ahol maradt még valamennyi víz a mederben. A műszaki probléma feltárását már elkezdték a szakemberek, hogy mielőbb ismét tó legyen ott, ahol ma holdbéli táj várja a katasztrófa-turistákat

(forrás: 444.hu)

Leeresztik a Balaton víztöbbletét

http://varosikurir.hu/kep-regeny-balatonatkuszas-kek-lampaval/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük