Perintfalvi Rita: a Fidesz „kollaboráns álellenzék kerestetik” programja - Városi Kurír

Sorting by

×

Perintfalvi Rita: a Fidesz „kollaboráns álellenzék kerestetik” programja

Döbbenetes tény, hogy a Fidesz-KDNP az eddig felépített állampártot azzal szándékozik tovább erősíteni, hogy meghirdette a „kollaboráns álellenzék kerestetik” programját! Avagy jelentkezzen, akiben megvan az X-faktor az árulásra – állapította meg Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser közösségi oldalán.

Hirdetés

“Ennek nyomait persze már az előző években is láttuk

Hiszen mindig is voltak álellenzéki politikusok és pártok, álellenzéki újságírók, illetve nagyhangú véleményformálók, akik látszólag ellenzékinek mutatták magukat, de valójában az állampárt csicskásaiként működtek. Minket – ellenzéki szavazókat – persze sokszor és sokáig ügyesen átvertek. Nos, hát ez a fejezet újabb szintet lépett, amikor pénteken G. Fodor Gábor egy interjúban nyíltan is kifejezte vágyát, hogy most már tényleg jöhetne egy olyan ellenzék,

„aki nem rendszert akar dönteni, mert erre úgyis képtelen, hanem megelégszik a rendszerkritikus szereppel”. Ha ezt jól csinálja, még „kormányzati pozícióba is kerülhet”!

Hiszen előfordulhat – ezt már én teszem hozzá, hogy a hatalmas infláció, a nemzetközi izoláció, és az EU-s retorziók hatására –

„a jelenlegi állampárt koalícióba szorul”

– mondta G. Fodor. És ha ez megtörténik, akkor az álellenzék előtt megnyílik a Kánanán felé vezető út. Hiszen, ha ellenzékként nem voltak képesek hatalmat szerezni maguknak, akkor álellenzékként várja őket az Ígéret földje.

Hát csodás!

Szóval nekünk ellenzéki érzületű embereknek mostantól még sokkal óvatosabbnak kell lennünk a magukat ellenzékinek címkéző pártokkal és újságírókkal szemben! Nem olyan régen az egyik ilyen árulás-X-faktoros bérfirkász össze is állított egy listát a

„jó ellenzékről”

és a

„rossz ellenzékről”.

A „rossz ellenzék” közé azokat a véleményformálókat – például engem is – és politikusokat sorolta, akik még mindig arról beszélnek, hogy ezt a kormányt le kell váltani. A jó ellenzéket egyelőre nem listázta, gondolom ott még folyik az ökölharc, hogy kinek csurran-cseppen a lóvé.

Mert elképesztően sok az árulás-X-faktoros megmondóember. Nem is juthat mindenkinek a koncból.

Amúgy gyakran felteszem magamnak a kérdést, hogy a kollaborálásra való ilyen fokú szorgos tüsténkedés képessége és az ellenállásra való teljes képtelenség vajon mennyire magyar sajátosság? És ha az, akkor vajon miből fakad? És miként lehetne változtatni rajta?

Szóval jön újra a Hazafias Népfront? Vagy megérjük még, hogy 2 jelöltre lehet szavazni és mindkettő az állampárt jelöltje lesz? Ugye volt már ilyen!

Ami biztos, hogy a következő 4 évben ezt az irányt fogják erősíteni

Így akarják megosztani az ellenzéket, hogy soha többet nem tudjon létrejönni még olyan nevetségesen gyenge összefogás sem, mint amilyen az idén. Nagyon szeretik hangsúlyozni, hogy 2/3-al nyertek megint, de eközben mégis rettegnek. Miért?

Hát szerintem azért, mert tudják, hogy ez nem 2/3! 3 millió ember szavazott rájuk, az ellenzéki összefogásra pedig 2 millió.

Vagyis inkább úgy mondanám, hogy 2 millió ember a NEResztény diktatúra ellen szavazott!

S ráadásul úgy, hogy nem is volt lényegi ellenprogram, nem is volt valódi összefogás és egy nevetségesen gyenge, felkészületlen és rengeteget hibázó miniszterelnök-jelölt próbálta maga mögé állítani az ellenzéki tábort. Ez persze nem sikerült, így nem is volt esély semmire. Akkor most szeretnék ezt a 2 millió embert az álellenzéki politikusok mögé állítani, hogy 4 év múlva létrejöhessen az, amire mindig is vágytak? Azaz, hogy ne legyen egyetlen ellenzéki jelölt sem a parlamentben! Szóval nekünk nagyon résen kell lennünk! Jobban mint valaha!

Forrás

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.