Banánköztársaság

“Andi, nézd ezt a sok szép autópályát, ez mind a miénk lett 2057-ig, mit szólsz?” – Lakatos Márk Mészáros-bőrben….

"Andi, nézd ezt a sok szép autópályát, ez mind a miénk lett 2057-ig, mit szólsz?" - Lakatos Márk Mészáros-bőrben....

Arról biztosan értesült mindenki, akit érint, vagyis mindannyiunk, -hiszen, ha a szállítás költsége emelkedik, akkor minden többe kerül!- hogy tetemes drágulással kell számolnunk az autópályák használatakor. Azt sem titkolták, hogy 30, azaz harminc évre átadta “állam bátyó” a sztrádák üzemeltetésének jogát. És, hogy kinek? Lehet tippelni…..

Szeptember 1-től….

Két név került elő a magyar sajtóban azzal kapcsolatban, hogy kik tartoznak az autópálya-koncessziót elnyerő magántőkealap tulajdonosai közé, „ezeket nem tudom megcáfolni”

– mondta az RTL Híradónak adott interjúban Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója. Konkrét neveket ugyan nem említett, de a korábbi híradásokban

a 35 évre szóló szerződést elnyerő magántőkealap végső tulajdonosai között Mészáros Lőrincet és Szijj Lászlót említették. A májusban aláírt szerződés szeptember 1-jétől lépett életbe.

Lakatos Márk berágott….

Lakatos Márk a díjemelés apropóján személyesítette meg Mészáros Lőrincet, amint feleségének, Várkonyi Andreának azt mondja:

Andi, Andi, nézd ezt a sok szép autópályát, ez mind a miénk lett 2057-ig, mit szólsz? Figyelj csak Andi, megemelem az autópálya-matricákat, 70 százalék, jó lesz Andi? Veszünk belőle neked szép új órát meg hajót. Andi, ne jógázz, gyere, nézd, ez mind a miénk és csak a saját erőnkből, Andi!

… és, hogy mi még a nemzeti Mészárosé? Figyelj! – A teljesség igénye nélkül….

Kicsit elgondolkodtunk és felvetődött, mi van ha Mészáros Lőrinc továbbmegy és látókörét kiszélesíti úgy általában a víz témakörében?

Az egyik legnagyobb hazai kályhagyártó Mészáros Lőrinc cége, az Opus Global tulajdonában van.

Több elvetélt próbálkozás után végül sikerrel járt Mészáros Lőrinc érdekeltsége: az Opus Tigáz heteken belül teljes egészében bekebelezheti a tatabányai földgázvezeték-rendszert üzemeltető Turulgáz Zrt.-t, amelybe a Tigáz még a Mészáros megjelenése előtt, 2003-ban szállt be a Mol helyére – adta hírül a 24.hu.

Fotó: Lakatos Márk / TikTok

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

About Author