Kerítésen innen

Dobrev Klára: óriási problémának tartom, hogy a döntéshozatalban sokkal több férfi vesz részt, mint nő

Az árnyékminiszerelnök Dobrev Klára egy évvel ezelőtt egy facebook-posztban számolt be arról, hogy „megdöbbentő adat”, mennyire kevés nő kap helyet a magyar Parlamentben.

Bejegyzéséhez egy olyan képet csatolt, melyen Svédország szerepel a legelső helyen, ahol a nők aránya a parlamentben 47 százalék

Bár Dobrev Klára egy évvel ezelőtt úgy fogalmazott: nem azért vélekedik így, „mert azt hiszem, hogy a nők sokkal okosabbak vagy bölcsebbek”, ugyanakkor hozzátette: „a tapasztalatok” szerint, ahol több nő vesz részt a politikában, „ott kisebb a korrupció és a szociális kiadásokra is több jut”.

Ez volt egy évvel ezelőtt, a ma bejelentett DK-s árnyékkormányban pedig 14 férfi és két női miniszter van, plusz Kálmán Olga, aki árnyékkormányszóvívő.

„Ahol több nő vesz részt a politikában, ott kisebb a korrupció”

– írta Dobrev egy évvel ezelőtt.

A 2022-es árnyékkormány 3/17-es mutatójával eléri a 17,5 százalékot! Ami mégsem 13%, de őszintén szólva a DK-tól elvárható lett volna, hogy minden harmadik árnyékminiszter nő legyen!

Az V. Orbán-kormányban 1/15 a nemek aránya.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Dobrev Klára árnyékkormánya!

About Author