Connect with us

Kerítésen innen

Rendkívüli frontmentes időszak elé nézünk

Megosztás

Csendes „felhasználó-barát” időjárás vár ránk ezen a héten, a frontok is elkerülnek bennünket.

front,
Megosztás

Amikor azt mondjuk valakire, hogy őt nagyon megviseli az időjárás, általában a frontokra gondolunk, amiknek valóban komoly hatásuk van az ember egészségére.

Frontmentesen

Hétfőn frontmentes, eseménytelen, többnyire derült idő várható, sok napsütéssel. Néhol előfordulhat reggel, kora délelőtt párásság, ködfoltok, de ezek jellemzően hamar feloszlanak. Gyenge, változó irányú szél fúj. Csapadékra nem kell számítani. Éjszaka is marad a derült ég, szélcsendes idő, emiatt helyenként köd képződhet.

felhívás

A hét többi napján

Kedden, szerdán és csütörtökön nyugodt, eseménytelen időjárás valószínű. A légmozgás gyenge marad, emiatt fokozódhat a ködhajlam. A hajnali órákban mérsékelt fagy valószínű, foltokban párásság, köd is előfordulhat, majd napközben előreláthatólag ezek nagyobbrészt feloszlanak és általában napos vagy szűrt napsütéses, az évszakos átlagnál enyhébb idő alakul ki. Azonban napról napra egyre nagyobb területen maradhat meg napközben is tartósabban a hajnali köd. Makacsabb ködfelhőzet esetén a hőmérséklet is alacsonyabban tetőzik. Csütörtök estére egy hidegfront érkezhet felhősödéssel, kisebb esővel, szélerősödéssel.

Pénteken változóan felhős-napos idő ígérkezik, elszórtan gyenge záporokkal. A Dunántúl térségében és a déli országrészben élénk, erős É-i, ÉNY-i szél valószínű. Északkeleten még lehet, másutt megszűnik a korábban kialakult köd.

A hétvége pedig messze van van még.

(Forrás)

Ezeket olvasta már?

Szerző